Kom i gång med din löpning; häng på så gör vi det ihop!

You´ll find Google Translate in the menu.

Efter nyår är det alltid många som vill komma igång med sin träning. Det ska tränas och matintaget ska bli nyttigare, hysterin är igång! Många startar starkt och intensivt och åker rakt in i kaklet, vilket medför att de tappar motivationen och slutar träna runt mars månad. Är detta ett hållbart koncept om man önskar en hälsosammare livsstil? Naturligtvis inte! I mitt blogginlägg, från den 18 december, ”så kan du komma igång med träningen”  berättar jag om att träna varje dag med ”good enough -principen”. Den funkar alltid!

psx_20180101_2311311254116419.jpg

För dig som önskar få lite hjälp med att komma igång med din löpning, så presenteras min egen träningsplan här nedan. Förra året hade jag som mål att orka springa en mil. Detta mål strök jag då jag varken hade fysisk- eller psykisk ork att arbeta på löpningen. Det är dock fortfarande så att jag önskar bemästra milen, så jag har gjort upp en ny plan, lagt till en mål-tid och siktar nu på att nå målet i slutet av augusti 2018!

I går hittade jag ”My Goals”, en androidapp, som hjälpte mig att bryta ner mitt mål i flera olika delmål. Överskådlig och bra om du önskar ha planen i din mobil. Med den planen jag format känns målet lätt att nå och jag ska nog kunna utvecklas i löpningen utan att känna mig stressad, vilket är viktigt för mig. Träning ska vara lustfyllt!

calendar-2405182_1920.jpg
Fotocred: Pixabay.com
 • 15 januari – 2km
 • 31 januari – 3km
 • 15 februari – 4km
 • 28 februari – 5km
 • 15 mars – 6km
 • 31 mars – 7km
 • 15 april – 8km
 • 30 april – 9km
 • 15 maj – 1 mil
 • 31 maj – 1 mil på 80 min
 • 15 juni – 1 mil på 75 min
 • 30 juni – 1 mil på 70 min
 • 15 juli – 1 mil på 65 min
 • 31 juli – 1 mil på 60 min
 • 15 augusti – 1 mil på 55 min
 • 31 augusti – 1 mil på 50 min

Varför vill jag springa en mil på 50 minuter? Jo, av två anledningar. För massor av år sen sprang jag tjejmilen i Stockholm och då sprang jag på ca 50-55 minuter. En bra tid med en hastighet som var skön att springa i. Den andra anledningen för mig är mina gener. I slutet av 2017 gjorde jag ett DNA-test och enligt resultatet av det är långdistans något jag har fallenhet för, i alla fall om man ser till mina gener 😉

puzzle-2500333_1920
Fotocred: Pixabay.com

Jag har mina farhågor gällande mitt mål och det handlar om mina spänningar i nacke och huvud. Det har satt stopp för mig förr, men jag ska ha med det i beräkningen redan från början, med hopp om att det ska funka. Min strategi för att stelhet och smärta inte ska ta över, är att jag ska arbeta med * rörlighet från bröstrygg och uppåt * andas med magen och * hålla kolla på bålstabiliteten.

edf
En av mina stretchövningar som bl.a. hjälper mot en stel bröstrygg.

Vill du hänga på? Klart du ska, i alla fall om du är sugen på att förbättra din kondition, få bättre uthållighet, bli piggare och starkare. Om du vill reducera stress, sova bättre och allt det andra som  kommer till av kontinuerlig konditionsträning. Och ja, du kommer givetvis förbränna en hel del kcal på resan, så det får du som bonus om det är något som finns med på din önskelista 😉

Om du väljer att hänga på, gå med i mitt Facebook evenemang så kommer du, tillsammans med många andra, bli peppad och inspirerad att fullfölja dina mål – välkommen!


 

Jag önskar att få sprida glädje, energi och inspiration,
men även eftertanke och reflektion.


På den här bloggen får du pepp och support kring din psykiska- och fysiska hälsa (följa-knapp finns i menyn).  För daglig inspiration rekommenderar jag dig att följa mig på Facebook: Paulina Sweden och Instagram: @paulina_sweden

Har du frågor – Fråga!
Är detta något du vill att andra ska få ta del av? – Dela! Dela-knappar finns nedanför eventuell reklam.

Allt gott! Stor kram //Paulina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.