Andning och lymfmassage

You´ll find Google Translate in the menu.


Tidigare har jag gett taktil massage, en skön och lugnande massage som är omslutande och mycket omvårdande. Efter min utbildning inom andningsteknik och lymfsystemet så har jag dock konstaterat att jag inte längre kan utföra taktil massage då den arbetar mot lymfsystemet och hämmar mer än det gör nytta för en del klienter. Lymfsystemet är ett av kroppens viktigaste och mest grundläggande system vi har. Funkar inte vårt lymfsystem, så funkar inte vi heller, helt enkelt.

massage kvinna

Efter att jag började ge och lära mina kunder (som tidigare fått taktil massage) lymfmassage och andningsteknik, så har det börjat hända grejer! Wow! PMSbesvär har lindrats eller försvunnit, mens har kommit tillbaka, tjocka bihålor har lösts upp, magmedicin behövs inte längre, psykofarmaka kan avslutas, osv, osv. Jag är själv förbluffad, men inser att vi är skapta med två fantastiska system (andningen och lymfsystemet) i våra kroppar, är de i balans så verkar mycket lösa sig!

kvinna i balans

Andning och lymfa
Andning och lymfa är två livsnödvändiga nycklar vi behöver ha i funktion för att vi ska fungera till kropp och själ. Ja, det är faktiskt så, psykofysiologi – vårt psyke och och vår fysiska kropp samarbetar mer än vi anar och tack vare det så har vi möjlighet att påverka vårt mående både på det psykiska och det fysiska planet.

Vart börjar vi?
Andningen är prio 1. Andningstekniken är enkel och du kommer att få övningar att göra hemma mellan de gånger vi träffas. Det handlar om att vid varje inandning få diafragman att expanderas. Inget konstigt alls. Många andas upp mot axelpartiet, men vi kommer jobba för att få ner andningen mot diafragman, samt att all andning kommer ske via näsan. Många yogainstitut ombildar sig numera och ändrar sin gamla andningsteknik mot denna enkla, och väldigt grundläggande andning. Detta för att de ser de otroligt positiva effekter som kommer ur denna enkla och mer biologiskt rätta teknik.

andas barn

Lymfan
De flesta har en lymfa som står still, så det absolut viktigaste är att ”väcka igång” systemet. Det gör vi genom att vi dels har fått igång en rätt biologisk andning, men också genom att börja stimulera lymfans nodansamlingar i kroppen. Därefter, när jag ser att du är redo för det, gör jag lymfmassage på dig. Massagen är behaglig och avslappnande i själva lymfstimuleringen, men det kan kännas en hel del när jag ska ”lossa” de ansamlingar som stagnerat och satt sig fast på kroppen. Lymfmassagen hjälper din kropp att dränera bort stående lymfa, slaggprodukter och annat skräp som ska ut ur kroppen, även kallat ”lymfdränage”.

Hur vet jag om jag andas fel och har en lymfa som inte fungerar?
Här är ett eller flera symtom du kan uppleva

 • Du vaknar på natten och behöver kissa
 • Du har tryck över bihålor, kan vara tät i näsan
 • Du har svårt att hantera stress och ångest
 • Du har ”hjärndimma”/hjärntrött
 • Du har svårt att koncentrera dig
 • Du har svårt att ta djupa andetag och kunna andas ut långsamt och länge
 • Du har tinnitus
 • Du har dålig förbränning
 • Du har ingen eller liten sexlust
 • Du har hormonell obalans
 • Du har vätska i kroppen
 • Du har celluliter
 • Du har kalla kroppsdelar
 • Du har eksem

figur vid stenar

Andningen och lymfan påverkar dig, helt klart utan tvekan!

Omstartskonceptet
Omstartskonceptet är ett koncept där du får de rätta nycklarna och den rätta hjälpen för att få igång två enormt viktiga system som du har i din kropp. Tack vare dagens livsstil så är detta två system som fått lida och därmed kommit i fel funktion i våra kroppar. Omstart innebär att du går hos mig tills att du fått igång dessa båda grundläggande system. Jag kommer att hjälpa dig igång med din andning och med ditt lymfsystem, men tanken är att du gör det mesta arbetet hemma genom olika ”hemläxor”. Tanken är inte att du ska gå hos mig i all evighet, utan den stora segern är när du får igång dina system och på egen hand kan underhålla dem med den kunskap och den hjälp du fått av mig.

Övrig info:

 • Det är många barn som behöver hjälp med stress, tyvärr långt ner i åldrarna. Jag tar emot barn från 8år och då i sällskap av vuxen.
 • Bokning och kontakt: paulina@4shape.se

(Utbildning inom området är gjort genom Anders Lönedal och Linda Öhrn)


 

Jag önskar att få sprida glädje, energi och inspiration,
men även eftertanke och reflektion.


På den här bloggen får du pepp och support kring din psykiska- och fysiska hälsa (följa-knapp finns i menyn). För daglig inspiration rekommenderar jag dig även att följa mig på Instagram: @paulina_sweden.

Har du frågor – Fråga!
Är detta något du vill att andra ska få ta del av? – Dela! Dela-knappar finns nedanför eventuell reklam.

Allt gott! Gör aktiva val och välj livet oavsett omständigheter. Stor kram //Paulina

Annonser