Behandlingar

Ny hemsida lanseras inom kort.

Boknings- och prisuppgifter finns här. Jag tar emot Actiway och ePassi för de tjänster som är godkända för friskvårdsbidrag. 

Under Coronatider: Är du i riskzonen? Säg det vid bokning, så använder jag både munskydd och visir. Här träffar du enbart mig, lokalen är avskärmad från övriga ytor och personer. När jag bokar in kunder, bokar jag med 15 minuters mellanrum, för att ni ej ska mötas, samt att jag har god tid på mig att sprita och rengöra de ytor som behöver denna behandling.

Vaxning

Att tänka på vid vaxning och samt funderingar kring intimvaxning: Tryck här

Vaxning görs på män och kvinnor. Jag använder mig av sockervax, rollonvax och pärlvax/peeloffvax beroende på kroppsdel och känslighet av hud.

 • Halva ben
 • Hela ben
 • Bikini
 • Brazilian och Manzilian (intimvaxning för kvinnor och män)
 • Rygg
 • Bröst och mage
 • Armar
 • Armhålor
 • Axlar
 • Ansikte
 • Öron

 

Massage

Taktil massage
En omslutande och avslappnande massageform som bl.a. används inom vården för att ge patienterna en djup avslappning och ett ökat välbefinnande.

Avslappningsmassage
En skön och avslappnande massage, en stund av återhämtning för dig som behöver en välgörande paus i vardagen. Du väljer själv om du önskar hel-kropp eller om du hellre vill ha fokus på några speciella kroppsdelar.

Lymfmassage
Lymfmassagen är en lätt och mjuk massageform som ökar flödet i ditt lymfsystem. Om du har ansamlingar som stoppar flödet, kommer dessa också att behandlas och då är det en mer djupgående massage på dessa områden. Se mer info kring lymfsystemet under ”lymfsystemet” Läs mer

Thaimassage
Med fingrar, händer, fötter, knän, armbågar och kroppstyngd arbetar jag igenom din kropp för att få ökad flexibilitet och avslappning i kroppen. Massagen är ganska tuff, men intensiteten i stretch, massage och tryck individanpassas för att passa dig och dina behov.

Personlig träning

Allt inom personlig träning erbjuder jag även online.

Personlig träning 
Individanpassat program utifrån dig och din kropp där vi arbetar styrka med egen kropp och enkla hjälpmedel. Du kan komma förebyggande, underhållande eller i rehabsyfte. (jag tar dock ej några akuta skador, där hänvisar jag till sjukgymnast) Läs mer

Hållning och rörlighet
Sittande arbete, tid vid dator och telefon, faktorerna är många till att flera av oss har fått en försämrad rörlighet och en dålig hållning. Med rörlighets- och styrkeövningar kommer vi långt, vi utformar en lösning utifrån dina besvär och dina mål. 

Vibrationsträning
Vibrationsträning är ett högeffektivt träningssätt. ca 10 min på plattan ger lika mycket träning som ca 30 utan platta. Önskar du en träningsplatta (fitnessplate) för hemmaträning, erbjuder jag 20% rabatt genom företaget http://www.trendrehab.se Läs mer

Bäckenbottenträning  
Vår bäckenbotten behöver vara fungerande och stark, ha god blodcirkulation och fungera bra. Här får du hjälp för att förhindra urinläckage, framfall, smärta vid sex, m.m. Jag hjälper även till med ”vägen tillbaka” efter operation, förlossning, m.m.

Fystest
Fystestet utformas utifrån din dagsform. Ett test som är lätt att följa upp i din process för ökad styrka, ökad balans eller ökad rörlighet.

Balansträning
Balansträning är bra för våra leder, vår kropp i stort, och för vår hjärna. Träningen görs med och utan hjälpmedel, beroende på din balans.

Råd om kost och hälsa
Här kommer du få generella råd kring din kost. Det handlar inte om något kostschema, vägning eller dyl. Istället kommer du få enkla riktlinjer om hur du ska äta för att må bättre och nå dina mål.

Stresshantering

Allt inom stressreducering erbjuder jag även online.

Stressreducering
Vad fyller på med livsglädje och energi? Vilka energitjuvar har du i ditt liv? Tillsammans scannar vi över din livssituation och tar fram de verktyg och förhållningssätt som du behöver för att ligga på plus, tanken är inte att vi nätt och jämt ska ha näsan över vattenytan. Det finns lösningar.

Andningsteknik
Den psykiska ohälsan ökar i Sverige och en gemensam tråd i detta är att vi ”slutat” andas på rätt sätt. När andningen fungerar som den ska, syresätter vi vår kropp och vårt nervsystem kommer i vila vilket gör att vi mår bättre både på det psykiska och det fysiska planet.

Meditation/avslappning
Övningar för fokus, vila och kraft

Lymfsystemet

Allt inom Lymfsystemet, förutom lymfmassagen, erbjuder jag även online.

Lymfmassage
Lymfmassagen är en lätt och mjuk massageform som ökar flödet i ditt lymfsystem. Om du har ansamlingar som stoppar flödet, kommer dessa också att behandlas och då är det en mer djupgående massage på dessa områden. Se mer info kring lymfsystemet under ”lymfsystemet” Läs mer

Egenvård
När du är här, på plats, då boostar jag ditt lymfsystem. Tanken är inte att du ska gå hos mig hela livet, utan jag vill rusta dig med det du behöver för att sköta om lymfsystemet på egen hand. Jag lär ut olika tekniker för att du ska ha en god verktygslåda för egenvård.

Vibrationsplatta
Vibrationer är mycket bra och effektivt när man önskar få igång sitt lymfsystem. Cirkulationen drar igång och du kan ”bara stå och ta emot”. Önskas vibrationsplatta för hemmabruk, erbjuder jag plattor genom företaget http://www.trendrehab.com. Använd kod ”Paulina” för 20% rabatt

Träningsövningar
Speciellt framtagna övningar för lymfsystemet. Det är enkla rörelser som anpassas efter din kropp och din förmåga. Övningarna ökar flödet i kroppen och är en del av den egenvård du själv kan använda dig av för att ta hand om din lymfa.

Kost
Kosten kan vara en bidragande faktor till ett lymfsystem som har stagnerat. Vi ser över, i stora drag, hur du äter och utifrån det kommer jag med förslag på enkla förändringar.

Lymfstimulering
Kroppen har flera ”lymfstimuleringspunkter” som jag behandlar när du är på plats. Om det önskas, lär jag ut en enklare variant för denna stimulering, så att du kan använda den som egenvård på hemmaplan.

Andningsteknik
Precis som hjärtat fungerar som pump för blodsystemet, så fungerar andning som pump för lymfsystemet. Det är viktigt att vi andas med diafragman då pumpen inte fungerar om vi andas upp mot axlarna eller om vi har en ytlig andning. Rätt andning sänker även inre stress, dålig cirkulation, m.m.

Stresshantering
En gemensam faktor för personer med ett stagnerat lymfsystem är ofta att den inre stressen är hög. Det finns oro, nedstämdhet, hjärtklappning, m.m. Om du känner igen dig tittar vi även på detta område för att få med helheten i din önskan om att få må bättre.

Coach & Mentor

Allt inom coachning och montorskap erbjuder jag även online.

Samtalscoach
Behöver du hjälp med att komma vidare, vidareutveckla eller hantera en specifik situation? Det kan handla om att få hjälp med att nysta i tankar som trasslat till sig eller få hjälp med att se livssituationen från ett nytt perspektiv.

Själavårdande samtal
Ett samtal utifrån en kristen grund. Du behöver själv inte ha en kristen tro. Själavårdande samtal kan vara förebyggande, det kan vara i kris, och ibland innebär själavård andlig vägledning.

Mentorskap
Mentorskap erbjuds på följande områden: För dig som ska eller har genomgått en framfallsoperation. För dig som är på väg in i, eller är i en utbrändhet. För dig som har huvudvärk eller kronisk smärta. För dig som lider av oro, ångest och nedstämdhet. Övriga områden kan diskuteras.

Hälsa och välmående
Vi tittar på helheten utifrån dig och ditt unika livspussel. Detta för att se hur vi med enkla medel kan öka din hälsa och ditt välmående på bästa sätt och utifrån din livssituation.

Stress, oro och ångest
Naturliga hjälpmedel och praktiska redskap för att hjälpa kropp och sinne att hitta vila från den oro och ångest som stjäl vår energi och glädje från vår vardag.

För barn

Allt för barn erbjuder jag även online, bortsett från massagen.

Många av våra barn och ungdomar mår riktigt dåligt; har dålig hållning, har svårt att sova, känner sig oroliga m.m.
Jag arbetar med helheten; rörelse, andning, beröring, samtal – vi kombinerar lösningen efter individen och hens förutsättningar och önskningar.
Jag tar emot barn från 8 års ålder, med undantag för vaxning, där åldern är fr.o.m. 16år.