Andning och lymfa

massage kvinna

Efter att jag började ge och lära mina kunder (som tidigare fått taktil massage) lymfmassage och andningsteknik, så har det börjat hända grejer! Wow! PMSbesvär har lindrats eller försvunnit, mens har kommit tillbaka, tjocka bihålor har lösts upp, magmedicin behövs inte längre, psykofarmaka kan avslutas, osv, osv. Jag är själv förbluffad, men inser att vi är skapta med två fantastiska system (andningen och lymfsystemet) i våra kroppar, är de i balans så verkar mycket lösa sig!

kvinna i balans

Andning och lymfa
Andning och lymfa är två livsnödvändiga nycklar vi behöver ha i funktion för att vi ska fungera till kropp och själ. Ja, det är faktiskt så, psykofysiologi – vårt psyke och vår fysiska kropp samarbetar mer än vi anar och tack vare det så har vi möjlighet att påverka vårt mående både på det psykiska och fysiska planet.

Vart börjar vi?
Andningen är prio 1. Andningstekniken är enkel och du kommer att få övningar att göra hemma mellan de gånger vi träffas. Det handlar om att vid varje inandning få diafragman att expanderas. Många andas upp mot axelpartiet, men vi kommer jobba för att få ner andningen mot diafragman, samt att all andning ska göras via näsan. Många yogainstitut vidareutbildar sig och tar till sig denna grundläggande andning, detta för att de ser de positiva effekter som kommer ur denna enkla och mer biologiskt rätta andningsteknik.

andas barn

Lymfan
De flesta har en lymfa som står still, så det absolut viktigaste är att ”väcka igång” systemet. Det gör vi genom att vi dels har fått igång en rätt biologisk andning, men också genom att börja stimulera lymfans nodansamlingar i kroppen. Därefter, när jag ser att du är redo för det, gör jag lymfmassage på dig. Massagen är behaglig och avslappnande i själva lymfstimuleringen, men det kan kännas en hel del när jag ska ”lossa” de ansamlingar som stagnerat och satt sig fast på kroppen. Lymfmassagen hjälper din kropp att dränera bort stående lymfa, slaggprodukter och annat skräp som ska ut ur kroppen, även kallat ”lymfdränage”.

Hur vet jag om jag andas fel och har en lymfa som inte fungerar?
Här är ett eller flera symtom du kan uppleva

 • Du vaknar på natten och behöver kissa
 • Du har tryck över bihålor, kan vara tät i näsan
 • Du har svårt att hantera stress och ångest
 • Du har ”hjärndimma”/hjärntrött
 • Du har svårt att koncentrera dig
 • Du har svårt att ta djupa andetag och kunna andas ut långsamt och länge
 • Du har tinnitus
 • Du har dålig förbränning
 • Du har ingen eller liten sexlust
 • Du har hormonell obalans
 • Du har vätska i kroppen
 • Du har celluliter
 • Du har kalla kroppsdelar
 • Du har eksem
figur vid stenar

Andningen och lymfan påverkar dig, helt klart, utan tvekan!

Andningsteknik och lymfmassage
Omstartskonceptet är ett koncept där du får de rätta nycklarna och den rätta hjälpen för att få igång två enormt viktiga system som du har i din kropp. Tack vare dagens livsstil så är detta två system som fått lida och därmed kommit i fel funktion i våra kroppar. Omstart innebär att du går hos mig tills att du fått igång dessa båda grundläggande system. Jag kommer att hjälpa dig igång med din andning och lymfsystem, men tanken är att du gör det mesta arbetet hemma genom olika ”hemläxor”. Tanken är inte att du ska gå hos mig i all evighet, utan den stora segern är när du får igång dina system och på egen hand kan underhålla dem med den kunskap och den hjälp du fått av mig.

Barn
Det är många barn som behöver hjälp med stress, tyvärr långt ner i åldrarna. Jag tar emot barn från 8år och då i sällskap av vuxen.

Bokning:
Mobil: 0762-16 30 46, mail: paulinasweden@outlook.com