Rygg – Teknik latsdrag

Under this text, on this page, you will find Google Translator

Det är en sak att pusha sina klienter till att ha god hållning och rätt teknik när de tränar, men det är en helt annan sak att träna själv och utföra övningarna rätt. Idag bad jag Anna, en träningskompis till mig, att ta flera kort när jag gjorde latsdrag. Kan konstatera att jag gjorde en del överraskande manövrar med kroppen. Jag körde tungt, för tungt för att kunna bibehålla en god teknik. Det är bra att ha koll på sitt utförande i alla övningar man utför, det är bara att sätta upp telefonen och filma eller ta flera kort i följd (observera att ingen annan ska blir filmad eller fotograferad utan samtycke). Det är väldigt lärorikt att titta igenom det man filmat, alternativt fotograferat. Man blir fullständigt avslöjad, ingen pardon där inte! Och det tycker jag är bra, för teknik är a och o om man vill ha bra resultat utan att dra på sig skador på vägen. Skynda långsamt – inte alltid lätt, men oftast det bästa för de flesta.

lats5

Tryck på bilden för att spana in Pansar (från Gladiatorerna) och hans teknik för latsdrag. En övning som många utför fel, men som är så bra både för lats (latissimus dorsi) och biceps (biceps brachii).

Jag gjorde dagens latsdrag i en cable cross, stående på knä, vilket gör att det kräver mer av mig även nedanför bröstkorgen. Det jag tar med mig efter att gått igenom de kort som blev tagna är;

  • Jag måste vara otroligt fokuserad på att hålla bålen stark och stabil för att kunna bibehålla god hållning.
  • Lätta på mina vikter så att jag kan utföra övningen korrekt.
  • Se till att hålla handflatorna riktade framåt och inte vrida dem mot mig.

Latsdrag är en fantastiskt bra övning som jag varmt rekommenderar, huvudsaken att den utförs rätt! Lycka till med filmandet och finjusteringen av din teknik!

————————————————————————–

Letar du nya träningskläder? Det gör jag! Behöver framför allt nya tajts och letar efter ett par med compression – tipsa gärna om du har några att rekommendera.

Inlägget är sponsrat och innehåller affiliatelänkar

/ 1. Tröja HÄR/ 2. BH HÄR / 3. Byxor HÄR / 4. Skor HÄR

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.