Rygg – Teknik latsdrag

Det är en sak att pusha sina klienter till att ha god hållning och rätt teknik när de tränar, men det är en helt annan sak att träna själv och utföra övningarna rätt. Idag bad jag Anna, en träningskompis till mig, att ta flera kort när jag gjorde latsdrag. Kan konstatera att jag gjorde en del överraskande manövrar med kroppen. Jag körde tungt, för tungt för att kunna bibehålla en god teknik. Det är bra att ha koll på sitt utförande i alla övningar man utför, det är bara att sätta upp telefonen och filma eller ta flera kort i följd (observera att ingen annan ska blir filmad eller fotograferad utan samtycke). Det är väldigt lärorikt att titta igenom det man filmat, alternativt fotograferat. Man blir fullständigt avslöjad, ingen pardon där inte! Och det tycker jag är bra, för teknik är a och o om man vill ha bra resultat utan att dra på sig skador på vägen. Skynda långsamt – inte alltid lätt, men oftast det bästa för de flesta.

Tryck på HÄR för att spana in Pansar (från Gladiatorerna) och hans teknik för latsdrag. En övning som många utför fel, men som är så bra både för lats (latissimus dorsi) och biceps (biceps brachii).

Jag gjorde dagens latsdrag i en cable cross, stående på knä, vilket gör att det kräver mer av mig även nedanför bröstkorgen. Det jag tar med mig efter att gått igenom de kort som blev tagna är;

  • Jag måste vara otroligt fokuserad på att hålla bålen stark och stabil för att kunna bibehålla god hållning.
  • Lätta på mina vikter så att jag kan utföra övningen korrekt.
  • Se till att hålla handflatorna riktade framåt och inte vrida dem mot mig.

Latsdrag är en fantastiskt bra övning som jag varmt rekommenderar, huvudsaken att den utförs rätt! Lycka till med filmandet och finjusteringen av din teknik!

 

Jag önskar att få sprida glädje, energi och inspiration,
men även eftertanke och reflektion.

Gör aktiva val och välj livet oavsett omständigheter. Låt inget eller ingen få stjäla din glädje! Allt gott! Stor kram //Paulina

Läs fler inlägg

Rulla till toppen