Varför sluta äta socker?

Söta saker är ju SÅ GOTT! Jag älskar godis! Många växlar om, allteftersom de blir äldre, från godis till “vuxenchoklad”, men nej, inget går upp emot en stor påse med en blandning av favoritgodiset.

Jag vet att socker är ett gift, men jag har, i mångt och mycket, stoppat huvudet i sanden när det gäller just denna lockelse. Mitt motto har varit att “jag äter vad jag vill, när jag vill”. Ett skönt och avslappnat förhållningssätt, men vad

gör det med min kropp? Vilka konsekvenser får jag leva i om jag äter ex. godis var och varannan dag?

Ända sedan barnsben har jag, av olika anledningar, haft en förhöjd stressnivå i kroppen. Det är inget gemene man kan se på mig eller märka av, men det är något jag känner och även något som massörer och andra kroppsterapeuter brukar registrera. Det betyder inte att jag alltid känner mig stressad, men mitt inre system är det. Pulsen är uppspeedad och hjärtat känns ganska ofta kraftigare i sina slag.

Jag vet egentligen inte vad det var som gjorde att jag tog beslutet om att jag inte längre ska äta socker. Det var precis som att det gick upp för mig att jag kanske kan sänka min inre stress genom att strypa sockertillförseln. Detta var ju inget nytt, men det landade som en ny insikt och den tar jag emot med öppen famn. Jag tog beslutet och nu äter jag helt enkelt inte socker längre, inte ens för att vara artig inför de som bjuder på kakor m.m.

Jag erkänner att det är en viss kamp, men det är faktiskt lite konstigt att det inte är svårare än det är, eftersom jag alltid sett mig som en sockerberoende person. Slutsatsen jag gjort är att det handlar om min inställningen och hur jag väljer att förhålla mig till det jag gör.

Jag väljer att säga; “JAG ÄTER INTE SOCKER”,

jag säger inte; “jag FÖRSÖKER sluta äta socker”, inte heller “jag HAR SOCKERFASTA (fasta är övergående)”

Jag tror faktiskt att det är avgörande för mig med tanke på den sockertörstande kropp har jag. Mitt ordval hjälper min hjärna att ha rätt inställning. Detta val av förhållningssätt har hjälpt mig på många områden i livet. Jag tror på att vår attityd i förhållande till olika saker och händelser är avgörande hur vi mår och hur vi lyckas i olika avseenden. Det är dock en ny erfarenhet för mig att det även funkar när det gäller så goda saker som sötsaker. Hjärnan är till vår tjänst, vi ska bara mata den med rätt inställning och rätta ordval.

Skulle jag handla enligt alla konstens regler så skulle jag säkert inte heller äta fruktsocker, men jag är inte beredd på att offra frukterna (inte i dagsläget i alla fall) för min sak. Så, framöver, kommer jag att fortsätta mumsa på bananer, clementiner, äpple och allt annat som fruktskålen bjuder på.

Många vill minska eller sluta med socker. Jag säger; kan jag, så kan du! Lycka till!

Jag önskar att få sprida glädje, energi och inspiration,
men även eftertanke och reflektion.

Gör aktiva val och välj livet oavsett omständigheter. Låt inget eller ingen få stjäla din glädje! Allt gott! Stor kram //Paulina

Läs fler inlägg

Rulla till toppen