Välkommen till min blogg

You´ll find Google Translate in the menu.


Här kommer du till störst del få inspiration för din mentala- och fysiska hälsa. Allt i ett naket format, med ”ups and downs”, med hopp om att få inspirera och motivera dig till att ”välja livet” på alla plan; allt för att du ska få ”leva livet” och bli den bästa versionen av dig själv, inifrån och ut.

Det är bara att kliva in 😉 Välkommen!

För dig som vill veta mer…

Familj och arbete
Bor på västkusten tillsammans med min man, våra tre biologiska pojkar, samt två ensamkommande flyktingar och vår lilla hund Wilma. (Vill ni vara med och hjälpa till praktiskt eller ekonomiskt med vårt ideella arbete kring dessa två afghanska tonåringar, så är det varmt välkommet!)

Jag arbetar dryga 60% då jag lever i konsekvenserna av en utbrändhet som resulterat i att jag behöver anpassad anställning. På min halvtid arbetar jag som personlig tränare, taktil massageterapeut och PR-ansvarig på ett mindre gym, 4shape. Övriga tid går jag utan sjukpenning, inte så mycket pengar in, men jag ser ett stort värde i att ha energi över till familj, vänner och hus. Min man arbetar som brandman, så med tanke på våra arbete och arbetsmängd, så är vi välsignade med mycket tid tillsammans.

23634047_1715383971858873_1158613808_o

Kronisk värk och psykisk ohälsa
Jag förlorade totalt 1 1/2 år av min tid på högstadiet, detta p.g.a. kronisk huvudvärk. Jag hade redan då psykisk ohälsa, men det var inte klart för mig vid denna tid. Värken hade mig i sina klor på alla tänkbara sätt och tog livet ifrån mig under flera år. Jag blev fri ifrån värken under gymnasietiden och evigt tacksam var jag för det. Dessvärre återkom den -04 som en ”bromsa ner”- signal. Tyvärr lyssnade jag inte på denna varning, vilket resulterade i att jag -05 brakar ihop och blir diagnostiserad med utmattningsdepression. Allt sedan dess har jag haft spänningshuvudvärk 24/7. Med erfarenhet av att huvudvärken tog mitt liv vid tidigare ungdomsår, tog jag ett beslut om att den aldrig mer skulle få ta mitt liv. Det är en daglig kamp men varken ”den” eller den psykiska ohälsan ska få stjäla min glädje!

23600153_1715385515192052_375039774_o

Träning och hälsa
Fram till att jag föll ihop i utbrändhet var mitt tränings- och matfokus inriktat på att försöka ändra om min kropp. Redan som barn började jag med dieter och olika metoder för att försöka åstadkomma smalare lår och rumpa. Längre upp i åren började även kampen mot de celluliter som började pryda mina ben. Det var många destruktiva tankar och skuldkänslor som jag matade mig med flera gånger om dagen.
Min hitintills 12 år långa resa genom utmattning och ångest har bl.a. resulterat i att jag har fått ett ändrat fokus. Jag tränar inte för att jag inte tycker om mig och mitt utseende – jag gör det för att jag tycker om mig själv och vill ta hand om mig på bästa sätt. Det är viktigt för mig att det ska vara roligt att träna. Jag tror på att glädje är det bästa drivmedlet och för att inte den ska slockna behöver jag variation, träningskompisar och rätt fokus med blicken vänd mot välmående istället för kontroll och kroppsfixering.

Självkänsla
Jag har sedan tidig ålder varit fylld av rädslor, skam och självförakt. Jag har under många år lidit av posttraumatisk stress p.g.a. pistolhot som liten. Inte förrän -04, 27 år gammal, och inte en dag för tidigt, började jag med KBT. Därefter har min själsliga rehabilitering fortsatt med flera år av KBT, men även med psykoterapi och EMDR. Idag är jag mer hel som människa och jag känner att jag lever med luft under mina vingar. Jag förutsätter att resan kommer fortsätta och jag ser framemot varje ny utmaning och nyförvärvade insikter.

23633176_1715389695191634_1706694436_o.png

Tro
Min personliga tro formades i samband med min utbrändhet. Jag hade tidigare burit med mig en barnatro från min familj, men när allt föll i bitar kring mig och jag tappade all egen styrka, både fysiskt och psykiskt, först då började jag min resa in i trons värld på ”riktigt”.
Personers tro ser olika ut beroende på; traditioner, kulturer, personligheter, erfarenheter, o.s.v. Olikheter i tron kan man diskutera till leda och det är jag inte så noga med. Jag tror att vi tänker olika, uppfattar olika, känner olika, tolkar olika just för att Gud har skapat oss till alla möjliga varianter av individer. Jag tror inte på att den eller den kyrkan har rätt eller fel, för mig står allt och faller med; ”Om jag med hjärtat tror och med munnen bekänner att Jesus är Herre” – då är jag hans barn. Rom 10:9 It’s enough! Jag är därmed fri och förlåten och vägen till himlen är öppen! Inga ”bör” eller ”borde”, inga ”men” eller ”tänk om”. It’s enough!

23585353_1715385438525393_639583737_o


 

Jag önskar att få sprida glädje, energi och inspiration,
men även eftertanke och reflektion.


På den här bloggen får du pepp och support kring din psykiska- och fysiska hälsa (följa-knapp finns i menyn).  För daglig inspiration rekommenderar jag dig även att följa mig på Facebook: Paulina Sweden och Instagram: @paulina_sweden

Har du frågor – Fråga!
Är detta något du vill att andra ska få ta del av? – Dela! Dela-knappar finns nedanför eventuell reklam.

Allt gott! Gör aktiva val och välj livet oavsett omständigheter. Stor kram //Paulina

Annonser