Kanske dags att scanna dig och dina relationer?

Blir du glad och fylld av positiv anda genom dina relationer?

Detta året har det blivit extra tydligt för mig att det gör SÅ STOR SKILLNAD vem jag har vid min sida. Efter att ha avslutat min medicinering av Sertralin (ångestdämpande) så har det varit en ganska tuff höst där jag själv haft svårt att se förbi det jobbiga i livet. Det är i detta mörka som jag har förstått vilken skillnad det gör vem jag har vid min sida.

En del människor dränerar andra på energi och liv, andra fyller sina medmänniskor med hopp, framtidstro, glädje och mycket mer. Jag menar inte att man ska avdeponera de som inte “levererar”, men jag tror att vi alla skulle må bra av att då och då stanna upp för att scanna oss själva, våra vänskapsband och relationer.

 

sdr

 

Idag tog jag med mig min yngsta son på en promenad. Det blåste kallt och vinden var riktigt kraftig. Min 9-åring har precis piggnat till efter influensan och är fortfarande lite nedsatt efter sjukperioden. Redan efter 100 meter var han beredd att ge upp. Han blev anfådd i backen vi startade i, han hade glömt sina vantar och vinden ven in genom mjukisbyxorna. Han ville ge upp, och ja, det hade nästan varit skönare att gå själv med tanke på hans envisa tjurighet. Men, det jag vill komma till är att HAN GAV INTE UPP! Utan mig hade han vänt efter sina första 100 meter, men med mina peppande ord, uppmuntrande hejjarrop och förmåga att visa honom allt vackert och roligt runt honom, så nådde han efter 5 km sitt mål. Han klarade det! Han vann över det jobbiga, det som hade tänkt stoppa honom. Jag tror faktiskt, i min naivitet, att sådana här vardagliga “vinster” kan ger styrka åt själen. Jag kan” även om jag har faktorer runt mig som talar för motsatsen. En viktig lärdom som stärker. 

 

startväg

Val av eget mindset och andras vägledning gör skillnad!

Det är just när ens eget mindset svajar och man själv inte hittar rätt riktning som det är SÅ viktigt att omge sig med rätt människor. Jag tror att det hade varit en annan utgång av scenariot med min son, om jag som var vid hans sida hade fyllt tomrummet med att snacka skit om andra människor, gått och pratat om mig själv, eller om jag hade ältat gamla oförrätter från förr med honom. Om jag dessutom hade sagt, vänd du, det är ingen idé att du försöker, ja, då hade han definitivt inte kommit i mål.

Jag tror att du hänger med på vad jag säger; Det gör skillnad om den du har vid din sida ger dig energi och får dig att vilja mer, hoppas mer och kanske älska mer – än om den vid din sida dränerar dig på den lilla energi du besitter. 

 

people-2567915_1920

 

Det finns många kategorier av människor runt oss. Olika personer har olika roller i våra liv. Det finns de som vi behöver stötta och hjälpa i deras kriser, de som är våra vänner på lika villkor, vår livskamrat, våra arbetskollegor, arbetsgivare, m.m.

Jag menar inte att vi ska eller kan ta bort människor som inte “levererar” energi, men vi kan se till att omge oss av sådan människor som gör det. Att vi lägger mer tid på dem! Vi behöver scanna de relationer vi har och fråga oss om vi umgås på lika villkor och om vi umgås på ett livgivande sätt. Är det ett givande och tagande, eller är bilden skev? Blir jag gladare, fylld av hopp och framtidstro av mina vänner? Blir jag uppmuntrad och pushad till att börja blomma som den människa jag är ämnad att vara?

“Gör mer av det som gör dig lycklig, det som ger dig ett leende på dina läppar”, vi kan översätta det in i detta sammanhanget… “Umgås mer med dem som gör dig lycklig och som sätter ett leende på dina läppar”.  

 

barn vänner

Hur ser dina relationer ut?

Hur är det i din relationer? Skulle ni kunna bli bättre på att lyfta varandra, att leda varandra framåt istället för att vara misstänksamma mot varandra och trampa runt i negativt upptrampade tanke- och beteendemönster? Det är så himla lätt att sitta fast i gamla och ibland negativa mönster. Det blir same same och ingen utveckling sker åt det positiva hållet. Det kanske är dags att sätta sig ner och prata med varandra? Vad vill ni med er relation? Vad kan ni göra bättre? Vad behöver brytas och vad behöver förnyas?

Att scanna sina relationer och att på ett konstruktivt sätt sätta sig ner och prata om önskningar och förväntningar kan vara oerhört livgivande oavsett vilken relation vi än pratar om. Det är lite skräckblandat, men samtidigt mycket spännande! Man vet aldrig vad man möter för tankar och funderingar när man väl öppnar den “boxen” 😉

 

smiley-2979107_1920

I rannsakans tider…

…sätter jag ett leende på min livsparterns läppar? På mina barns läppar? På mina vänners läppar? På mina arbetskompisars läppar? Om inte, kanske dags att scanna sig själv och därmed kanske försöka hitta lite nya förhållningssätt för framtida möten med de vi har i våra liv.

Jag önskar att få sprida glädje, energi och inspiration,
men även eftertanke och reflektion.

Gör aktiva val och välj livet oavsett omständigheter. Låt inget eller ingen få stjäla din glädje! Allt gott! Stor kram //Paulina

Läs fler inlägg

Rulla till toppen