I dare you…

För en del är inre styrka att ha en väl utarbetad fasad; att inte känna efter och att inte ge efter. Även om livet kaosar och spårar ut på en eller flera delar, så håller man ståndaktigt upp den hårda mur av försvar som man under flera år har lyckats bygga upp av en eller annan anledning. Detta, trots att ens val ger negativa konsekvenser för både sig själv och de man har i sitt liv.

Ensam är inte stark

Detta är sorgligt, för ensam är inte stark, det är bara en stor inre lögn som snärjer oss människor! Jag tror att det finns en stor hemlighet, som vi håller på att gå miste om i vårt Sverige. Det är hemligheten och mysteriet att få uppleva miraklet som kan ske mitt i vår svaghet om vi låter stolthetens pansar läggas undan och att vi istället vågar visa våra svagheter och brister för varandra. Det är då vi kan komma nära, det är då någon kan lyssna och bekräfta, det är då handen kan sträckas ut, kramen kan omsluta och läkedom kan komma. Vågar du ens möta den tanken?

starkt barn.jpg

Ensam är INTE stark. Liten är inte stark, även om liten har varit tvungen att vara stark. Många av oss har blivit formade av uppväxter där vi varit tvungna att vara äldre än vi varit, vi har behövt vara starkare och gladare än vi egentligen känt oss. Kanske har vi inte varit älskade, inte sedda utan mest ensamma, rädda och bortglömda. Många av oss har gått vilse p.g.a. de erfarenheter vi mött och de personer som funnits i våra liv.

depression

Men vet du vad? Du behöver inte leva i den lögnen längre! Idag är du vuxen och du har möjlighet att hjälpa den där lille killen eller den där lilla tjejen som finns inom dig. Hjälpa henne eller honom att se sig själv, att tro på sig själv och att få skapa nya erfarenheter och insikter som kommer leda till läkedom och frihet. Men…det är BARA DU som kan göra något åt saken, BARA DU som kan ta ansvar för den du är och vill vara.

Det finns så många runt mig, bland vänner, i släkten, i byn, i kyrkan, i Sverige som lider i det tysta för att de inte vill berätta för någon annan. De lider i tystnad av sitt spelberoende, sina otrohetsaffärer, sitt sexmissbruk, våldet i hemmet och den mobbning de är utsatta för. En del skär sig, en del självmedicinerar, en del mobbar, en del är oroliga själar som lever med taggarna ut mot alla som kommer nära.

Min kära vän, det är bara du som kan inse och säga att “nu räcker det”. Nu är det dags att lätta på bördan, att ta ditt ansvar för dig själv och för de du har runt dig. Ja, för det är faktiskt så, så länge du lever i din lögn så får det negativa och destruktiva konsekvenser för de du lever med – det handlar både om dig och de du vill ha i ditt liv.

hand

I dare you…

Jag utmanar dig till att våga vara ärligt mot en eller ett par människor som inte redan vet (om det nu finns någon som känner till ditt inre krig). Kanske har du en vän du kan anförtro dig till, kanske är det en psykolog som du ska boka tid hos. På frågan om man ska “rota i det gamla”, så …ja… det är ju ett måste om man vill bli fri från de demoner som man dragit runt på kanske ända sedan barnsben.

Jag utmanar dig att bli den bästa versionen av dig själv, både för din egen skull, men också för de du har i din närhet. Våga öppna dörren och gå in på den väg som kommer leda dig till att bli den person du var tänkt att vara. Älskad, trygg och ALDRIG ENSAM.

(o du… du är inte ensam… jag tror att han som en gång skapat dig, som önskat dig och längtat efter dig, han finns fortfarande vid din sida…testa att ta honom i handen och se vart det leder… )

Några poddar på vägen

F_rvandlingspodden

Härom dagen lyssnade jag på Mathias och Rickard i deras Förvandlingspodden” där de tog upp just detta med att ta hjälp av en psykolog. Två män i 30-års åldern som poängterar vikten av att investera i att våga möta sig själv och ta tag i det där som skaver. Rekommenderar dessa två avsnitt – “Hur du gör en comeback, del 1 och 2”. Förhoppningsvis ser vi dem snart ute på skolorna där de kommer lyfta ungdomarna till nya höjder!

itunes_alla_kort_04

Jag har även kontakt med Erik och Lukas, två f.d. spelberoende killar som nu vill arbeta med att nå ut till andra som sitter i samma helvete som dom gjort. Jag har själv inte lyssnat på deras podd, men jag understryker deras budskap. Jag blir själv helt vansinnig när jag tänker på hur Sverige låter spelbolagen förstöra så mycket för vårt land! Ni hittar Erik och Lukas på “Alla kort på bordet” 

Jag önskar att få sprida glädje, energi och inspiration,
men även eftertanke och reflektion.

Gör aktiva val och välj livet oavsett omständigheter. Låt inget eller ingen få stjäla din glädje! Allt gott! Stor kram //Paulina

Läs fler inlägg

Rulla till toppen