Det finns hopp mitt i framfallet!

Med tanke på all respons jag får från andra kvinnor, som har eller ska operera sig för framfall, så förstår jag vilken fattig information som finns för de som vill veta mer.

Jag möter stor oro hos kvinnor som står inför operation. Jag förstår oron, för ovisshet och frågetecken skapar oro och rädsla. Men, vet du vad?!

Det finns hopp! Livet tar inte slut! Ja, du kommer kunna ha sex! Ja, du kommer kunna träna!

Sex och träning är något som de flesta har huvudbry kring när det gäller framtid efter framfallsoperation.

Sex – underlivet blir förändrat, så är det, punkt. För min del har det varken blivit sämre eller bättre. Det är lika bra som förr, tack i lov! Men att tro att man kan ha sex efter bara 5-6 veckor, det stämde inte för mig och mina slemhinnor i alla fall. Allt har sin tid, låt det läka i ro, tid i sänghalmen kommer med all säkerhet inom kort.

Träning – du kommer kunna träna, så är det, punkt. Kanske anpassat, men du kommer kunna träna. Det är just nu tre månader sen jag opererade mig. Jag springer och jag styrketränar, men jag tar det försiktigt med benpress, och squats kör jag helt utan extra vikt. Tyvärr har jag inte fått särskilt bra information från min läkare angående träning efter operationen. Jag ska på återbesök i slutet på februari och då hoppas jag på att få lite svar. Kommer jag, och alla andra, kunna köra tunga squats igen? Jag lovar att återkomma med lite info kring detta!

Jag önskar att få sprida glädje, energi och inspiration,
men även eftertanke och reflektion.

Gör aktiva val och välj livet oavsett omständigheter. Låt inget eller ingen få stjäla din glädje! Allt gott! Stor kram //Paulina

Läs fler inlägg

Rulla till toppen