ditt kraftfulla reningsverk

   lymfsystemet

vad är lymfsystemet?

ditt reningsverk

Lymfsystemet är kroppens egna, kraftigfulla reningsverk. När det är i god funktion hjälper det till att transportera ut allt det där som inte ska stanna kvar i kroppen; inflammationsämnen, gamla celler, gifter, slagg, vätska, m.m.

Lymfsystemet hjälper till att försvara oss mot bakterier, virus och svampar, den har alltså en central roll för vårt immunsystem.

Det är min fulla övertygelse att ett stagnerat lymfsystem också är orsaken till många av våra diffusa sjukdomssymtom i västvärlden.

Till skillnad från blodsystemet, så har inte lymfsystemet någon egen pump som pumpar runt lymfvätskan. Men, vi kan hjälpa flödet genom att använda rätt andningsteknik (andas med diafragman),

 

att ha god rörelse i våra muskler, samt att hjälpa vår kropp att komma ner i stressnivå, så att den har möjlighet att slappna av och öppna upp flödet..

Varför vi får ett stagnerat lymfsystem kan bero på olika faktorer; yttre eller inre trauman, mediciner, hormoner, fel andningsteknik, ärr, operationer, stress, stillasittande, m.m.

Nu till det fina, vi kan alla hjälpa igång vårt lymfsystem med enkla medel, det är ingen quickfix, men en god investering!

känner du igen dig?

symptom

”Puckel” i nacken är ett typiskt lymfstopp orsakat av bl.a. dålig hållning, stelhet och spända axlar. Med fel andningsteknik och dålig hållning brukar puckeln komma som ett brev på posten.

Ansamlingar vid knän är vanligt vid ett dåligt flöde i lymfystemet och ofta gör det ont när man klämmer på området.

Gäddhäng, även detta område kan ömma ordentligt och det är även vanligt att detta område känns lite kallare än andra delar på kroppen.

 • Puckel på nacken
 • Ansamling ovanför bh-band, på ryggen mot armhålor.
 • Hylla ovanför rumpan
 • Gäddhäng
 • Ansamling vid knäna

 

 • Öm i huden
 • Kalla kroppsdelar
 • Svullnader, vätskefylld
 • Ojämn under huden
 • Dålig cirkulation
 • Diffus smärta
 • Ledvärk

 

 • Hjärntrötthet
 • Stress, ångest
 • Depressioner
 • Huvudvärk
 • Inflammationer
 • Värk
 • Täta bihålor
 • Värmekänslighet
 • Diffusa sjukdomar
 • ”Kärringåkommor”
 • Svårt att gå ner i vikt
 • Sömnproblem
 • Må dåligt av viss träning
  • Sömnproblem
  • Trötthet
  • Mage som krånglar
  • Hudproblem
  • m.m.

  Omega3 balansolja

  Vi vill ha celler med ett mjukt cellmembran, detta för att funktionen i våra celler ska bli optimal. Ska du börja med något tillskott, ska du börja med Balansoljan. Paktet innehåller före- och eftertest, så att du får svart på vitt att produkten levererar och gör skillnad för din hälsa på cellnivå. Här kan du läsa mer om vilka tillskott jag rekommenderar >>

   

  hjälpmedel

  Det finns många hjälpmedel som hjälper till att sätta fart på lymfsystem och utrensning. Några tips är vibrationsplatta, IR-madrass, IR-bastu, RelaxMe, Massagepistol, Massageroller, m.m. Med rabattkod Paulina har du 20% rabatt på alla produkter hos TrendRehab, gäller även redan nedsatta priser. Kolla in mina favoriter här >>

  andning & hållning

  Utan andning vid diafragman, har lymfsystemet ingen ordentlig pump, vilket gör att slaggprodukter, gifter och gamla celler stannar kvar i din kropp. En dålig hållning stoppar flödet och hindrar lymfsystemet att transportera ut skräpet, vilket resulterar i stop, svullnad, sjuksymtom, m.m. Vill du att jag hjälper dig? Gå till kurserna >>

  Välkommen till Egenvårdsportalen

  Kurser

  Gå med

  Kurser för dig som vill få igång ditt lymfsystem och utrensning. Dessa kurser är också bra om man önskar hjälp ut från utmattning/utbrändhet. Nycklar för att du ska få en kropp som ska ha möjlighet att ta steg mot en bättre hälsa.

  Just nu på plattformen: ”Andningskurs” och ”Rörlighet & hållning”. Kurser som ger din kropp rätt förutsättningar för en förbättrad fysisk och mental hälsa. Är du osäker på om detta är något för dig? Kolla in mina introduktionskurser, de är gratis.

  Gå med

  Ta hjälp på din resa

  tillsammans gör vi skillnad

  Eftersom jag tänker helhet i mitt arbete, så fokuserar jag ej främst på symptomen, utan jobbar utifrån att få igång hela dig och funktionen i hela ditt system.

  Mitt arbete bygger på att lära upp dig, så att du får alla de individanpassade verktyg som du behöver för att må bättre över tid. För det är min visshet och övertygelse, att alla kan nå en bättre hälsa med de rätta verktygen.

   

  Lymfprocessen

  Att starta igång en lymfprocess är en spännande resa på tre plan. Det kommer hända grejer med din spegelbild, med din fysiska hälsa och dessutom kommer din mentala hälsa att förändras.

  Denna process är en process som även fungerar väldigt bra om man varit, eller är, utmattad/utbränd. Det är en resa mot en starkare, friskare och gladare framtid, där vi på vägen får mycket lärdom med oss och där goda vanor skapas.

  Priser & Bokning →

  Grundpelare

  Vi börjar med att kartlägga din status, samt se till att skapa förutsättningar så att din kropp ska kunna ta steg mot en hälsosammare och lättare vardag. Det gör vi genom att först aktivera grundpelarna, basen och förutsättningarna för att processen ska nå dit vi önskar. Kolla in grundpelarna >>

  behandling

  Efter de två första gångerna, kommer mer vikt läggas på att behandla dig. Varje klient är unik, så behandlingarna ser olika ut. Just nu använder jag mig av följande tekniker; GuaSha skrapa, Micro elektronisk akupunktur, fösningar, Deep Oscillation, bindvävsstimulering, pumpningar, gnuggningar, klappningar, m.m.

  Lymfresan

  Det har förmodligen tagit lång för din kropp att hamna där den är idag och lymfprocesser tar tid, det är ingen qickfix. Men, när lymfprocessen tar fart, då händer det grejer, både mentalt och fysiskt. Det är en spännande resa och det är en ära för mig att få vara med på den!

  Gratis hjälp för dig och dina vänner

  Facebookgruppen ”Lymfsystemet”

  Fått hjälp att kunna hantera och få insikt om hur jag själv kan underlätta mitt liv med smärta och nedsatt lymfsystem. Bra idéer och tips som många delar med sig. Tack för att jag får vara med i denna grupp. Mona i Örebro 🤗

  Tycker också om filmerna som finns i gruppen, blir så tydligt att se hur man ska göra än att bara läsa en text. 🤗

  För mig har vibrationsplattan fungerat ifrån start för några veckor sedan. Microfunktionen får igång min kropp som har ont i bindväven mm av medicinering. Mina egna tankar om att detoxa och få igång min kropps flöden t ex lymfsystemet hjälper mig jättemycket. Använder även IR-bastu och dyna och kan även spela tennis nu utan alltför stor smärta… Tack för tips o stöttning / Camilla på Gotland

  Jag började misstänka att jag hade blockeringar I lymfsystemet och började leta information på nätet. Hittade då denna grupp och måste säga att jag har lärt mig sååå mycket! Pga värk har jag med åren blivit mer och mer begränsad och stillasittande. Nu har jag blivit inspirerad att göra övningar varje dag, använder microvibrationer på 3Dplattan, går stavgång och har tom badat i havet på 1 advent. Jag märker att det händer mycket i kroppen men tror att det kommer att ta lång tid att få ordning på allt! Det har byggts upp stagnation under många år säkert så jag får ha tålamod och peppen i den här gruppen är en stor hjälp! TACK!

  Känns så mycket bättre redan! Värk har försvunnit och fötterna är mycket smidigare, känns yngre och gladare! En svullnad jag har på ena foten efter en gammal stukning är nästan borta nu efter bara två veckor! Alexis, Stockholm

  Har lärt mig mycket om lymfsystemet och stagnation. Har problem med detta pga av bindvävssjukdom och gör flera av övningarna dagligen som finns i gruppen och märker skillnad i kroppen. Har mindre värk i muskler och leder och känner mig lättare inte så stel längre. Köpte 3D Vibbplattan i somras och mest använt microfunktionen och märker stor skillnad i mina fötter och ben, lättare att gå promenader nu och längre sträckor och smärta i fötter är mindre. Får ibland ont i ländryggen då brukar jag sitta 5-10 min på vibbplattan och massera med en roller på ryggen och vilken skillnad det blir, får igång cirkulation och smärtan minskar/försvinner. 👏👌😃 Elisabeth från Uppsala/Björklinge