ditt kraftfulla reningsverk

   lymfsystemet

vad är lymfsystemet?

ditt reningsverk

Lymfsystemet är kroppens egna, kraftigfulla reningsverk. När det är i god funktion hjälper det till att transportera ut allt det där som inte ska stanna kvar i kroppen; inflammationsämnen, gamla celler, gifter, slagg, vätska, m.m.

Lymfsystemet hjälper till att försvara oss mot bakterier, virus och svampar, den har alltså en central roll för vårt immunsystem.

Det är min fulla övertygelse att ett stagnerat lymfsystem också är orsaken till många av våra diffusa sjukdomssymtom i västvärlden.

Till skillnad från blodsystemet, så har inte lymfsystemet någon egen pump som pumpar runt lymfvätskan. Men, vi kan hjälpa flödet genom att använda rätt andningsteknik (andas med diafragman),

 

att ha god rörelse i våra muskler, samt att hjälpa vår kropp att komma ner i stressnivå, så att den har möjlighet att slappna av och öppna upp flödet..

Varför vi får ett stagnerat lymfsystem kan bero på olika faktorer; yttre eller inre trauman, mediciner, hormoner, fel andningsteknik, ärr, operationer, stress, stillasittande, m.m.

Nu till det fina, vi kan alla hjälpa igång vårt lymfsystem med enkla medel, det är ingen quickfix, men en god investering!

känner du igen dig?

symptom

“Puckel” i nacken är ett typiskt lymfstopp orsakat av bl.a. dålig hållning, stelhet och spända axlar. Med fel andningsteknik och dålig hållning brukar puckeln komma som ett brev på posten.

Ansamlingar vid knän är vanligt vid ett dåligt flöde i lymfystemet och ofta gör det ont när man klämmer på området.

Gäddhäng, även detta område kan ömma ordentligt och det är även vanligt att detta område känns lite kallare än andra delar på kroppen.

 • Puckel på nacken
 • Ansamling ovanför bh-band, på ryggen mot armhålor.
 • Hylla ovanför rumpan
 • Gäddhäng
 • Ansamling vid knäna

 

 • Öm i huden
 • Kalla kroppsdelar
 • Svullnader, vätskefylld
 • Ojämn under huden
 • Dålig cirkulation
 • Diffus smärta
 • Ledvärk

 

 • Hjärntrötthet
 • Stress, ångest
 • Depressioner
 • Huvudvärk
 • Inflammationer
 • Värk
 • Täta bihålor
 • Värmekänslighet
 • Diffusa sjukdomar
 • “Kärringåkommor”
 • Svårt att gå ner i vikt
 • Sömnproblem
 • Må dåligt av viss träning
  • Sömnproblem
  • Trötthet
  • Mage som krånglar
  • Hudproblem
  • m.m.

  Omega3 balansolja

  Vi vill ha celler med ett mjukt cellmembrat, detta för att funktionen i våra celler ska bli optimal. Ska du börja med något tillskott, så börja med en riktigt bra Omega3-olja!  Köp gärna med ett före- och eftertest, så att du får svart på vitt att produkten levererar och gör skillnad för din hälsa. Beställ här

  vibrations-platta

  Att stå på en vibrationsplatta med möjlighet till microvibbar, det gör skillnad för lymfsystemet. Med rabattkod Paulina har du 20% rabatt på alla produkter hos TrendRehab, gäller även redan nedsatta priser.

  D-vitamin magnesium

  De flesta av oss behöver, för att få rätt byggstenar till processen, både D-vitamin och Magnesium. Jag rekommenderar produkter från Egenvårdspoolen då de har mycket hög kvalité på sina tillskott.

  Ta hjälp på din resa

  tillsammans gör vi skillnad

  Eftersom jag tänker helhet i mitt arbete, så fokuserar jag ej främst på symptomen, utan jobbar utifrån att få igång hela dig och funktionen i hela ditt system.

  Mitt arbete bygger på att lära upp dig, så att du får alla de individanpassade verktyg som du behöver för att må bättre över tid. För det är min visshet och övertygelse, att alla kan nå en bättre hälsa med de rätta verktygen.

   

  Lymfprocessen

  Om du bestämmer dig för att starta lymfprocess med mig, så ser det ut så här:

  Du bokar tillfälle 1 och 2 med ca 2-3 veckors mellanrum. Tillfälle 1 innehåller ej någon behandling, tillfälle 2 blir det viss behandling, tillfälle 3 och framåt är fokus behandlingar. Därefter väljer du ett intervall beroende på hur mycket behandling du vill ha, samt hur mycket stöd du behöver för att upprätthålla din motivation under din process.

  Då jag har lång väntetid på mina behandlingar, vill jag att du bokar in 5-6 tillfällen direkt för att vi ska få en kontinuitet i startläget. Önskar du avboka när tiden närmar sig, så går det givetvis bra.

  Priser & Bokning →

  Egenvård

  De första gångerna går vi genom din status, samt lägger upp en plan för din egenvård, även viss behandling kommer utföras. Egenvården kan bestå av träningsrörelser, ta bort cementering i vävnad, fösningar, massage, vibrationsplatta, tillskott, stretch, styrka, kost, andningsteknik… Allt det där du kan göra på egen hand.

  behandling

  Efter de två första gångerna, kommer mer vikt läggas på att behandla dig. Varje klient är unik, så behandlingarna ser olika ut. Just nu använder jag mig av följande tekniker; GuaSha skrapa, micro elektronisk akupunktur, fösningar, bindvävsstimulering, pumpningar, gnuggningar, klappningar, m.m.

  Lymfresan

  Det har förmodligen tagit lång för din kropp att hamna där den är idag och lymfprocesser tar tid, det är ingen qickfix. Men, när lymfprocessen tar fart, då händer det grejer, både mentalt och fysiskt. Det är en spännande resa och det är en ära för mig att få vara med på den!

  Gratis hjälp för dig och dina vänner

  Facebookgruppen “Lymfsystemet”

  Fått hjälp att kunna hantera och få insikt om hur jag själv kan underlätta mitt liv med smärta och nedsatt lymfsystem. Bra idéer och tips som många delar med sig. Tack för att jag får vara med i denna grupp. Mona i Örebro 🤗

  Tycker också om filmerna som finns i gruppen, blir så tydligt att se hur man ska göra än att bara läsa en text. 🤗

  För mig har vibrationsplattan fungerat ifrån start för några veckor sedan. Microfunktionen får igång min kropp som har ont i bindväven mm av medicinering. Mina egna tankar om att detoxa och få igång min kropps flöden t ex lymfsystemet hjälper mig jättemycket. Använder även IR-bastu och dyna och kan även spela tennis nu utan alltför stor smärta… Tack för tips o stöttning / Camilla på Gotland

  Jag började misstänka att jag hade blockeringar I lymfsystemet och började leta information på nätet. Hittade då denna grupp och måste säga att jag har lärt mig sååå mycket! Pga värk har jag med åren blivit mer och mer begränsad och stillasittande. Nu har jag blivit inspirerad att göra övningar varje dag, använder microvibrationer på 3Dplattan, går stavgång och har tom badat i havet på 1 advent. Jag märker att det händer mycket i kroppen men tror att det kommer att ta lång tid att få ordning på allt! Det har byggts upp stagnation under många år säkert så jag får ha tålamod och peppen i den här gruppen är en stor hjälp! TACK!

  Känns så mycket bättre redan! Värk har försvunnit och fötterna är mycket smidigare, känns yngre och gladare! En svullnad jag har på ena foten efter en gammal stukning är nästan borta nu efter bara två veckor! Alexis, Stockholm

  Har lärt mig mycket om lymfsystemet och stagnation. Har problem med detta pga av bindvävssjukdom och gör flera av övningarna dagligen som finns i gruppen och märker skillnad i kroppen. Har mindre värk i muskler och leder och känner mig lättare inte så stel längre. Köpte 3D Vibbplattan i somras och mest använt microfunktionen och märker stor skillnad i mina fötter och ben, lättare att gå promenader nu och längre sträckor och smärta i fötter är mindre. Får ibland ont i ländryggen då brukar jag sitta 5-10 min på vibbplattan och massera med en roller på ryggen och vilken skillnad det blir, får igång cirkulation och smärtan minskar/försvinner. 👏👌😃 Elisabeth från Uppsala/Björklinge