ditt kraftfulla reningsverk

   lymfsystemet

vad är lymfsystemet?

ditt reningsverk

Lymfsystemet är kroppens egna, kraftigfulla reningsverk. När det är i god funktion hjälper det till att transportera ut allt det där som inte ska stanna kvar i kroppen; inflammationsämnen, gamla celler, gifter, slagg, vätska, m.m.

Lymfsystemet hjälper till att försvara oss mot bakterier, virus och svampar, den har alltså en central roll för vårt immunsystem.

Det är min fulla övertygelse att ett stagnerat lymfsystem också är orsaken till många av våra diffusa sjukdomssymtom i västvärlden.

Till skillnad från blodsystemet, så har inte lymfsystemet någon egen pump som pumpar runt lymfvätskan. Men, vi kan hjälpa flödet genom att använda rätt andningsteknik (andas med diafragman),

 

att ha god rörelse i våra muskler, samt att hjälpa vår kropp att komma ner i stressnivå, så att den har möjlighet att slappna av och öppna upp flödet..

Varför vi får ett stagnerat lymfsystem kan bero på olika faktorer; yttre eller inre trauman, mediciner, hormoner, fel andningsteknik, ärr, operationer, stress, stillasittande, m.m.

Nu till det fina, vi kan alla hjälpa igång vårt lymfsystem med enkla medel, det är ingen quickfix, men en god investering!

känner du igen dig?

symptom

”Puckel” i nacken är ett typiskt lymfstopp orsakat av bl.a. dålig hållning, stelhet och spända axlar. Med fel andningsteknik och dålig hållning brukar puckeln komma som ett brev på posten.

Ansamlingar vid knän är vanligt vid ett dåligt flöde i lymfystemet och ofta gör det ont när man klämmer på området.

Gäddhäng, även detta område kan ömma ordentligt och det är även vanligt att detta område känns lite kallare än andra delar på kroppen.

 • Puckel på nacken
 • Ansamling ovanför bh-band, på ryggen mot armhålor.
 • Hylla ovanför rumpan
 • Gäddhäng
 • Ansamling vid knäna

 

 • Öm i huden
 • Kalla kroppsdelar
 • Svullnader, vätskefylld
 • Ojämn under huden
 • Dålig cirkulation
 • Diffus smärta
 • Ledvärk

 

 • Hjärntrötthet
 • Stress, ångest
 • Depressioner
 • Huvudvärk
 • Inflammationer
 • Värk
 • Täta bihålor
 • Värmekänslighet
 • Diffusa sjukdomar
 • ”Kärringåkommor”
 • Svårt att gå ner i vikt
 • Sömnproblem
 • Må dåligt av viss träning
  • Sömnproblem
  • Trötthet
  • Mage som krånglar
  • Hudproblem
  • m.m.

  Omega3 balansolja

  Vi vill ha celler med ett mjukt cellmembrat, detta för att funktionen i våra celler ska bli optimal. Ska du börja med något tillskott, så börja med en riktigt bra Omega3-olja!  Köp gärna med ett före- och eftertest, så att du får svart på vitt att produkten levererar och gör skillnad för din hälsa. Beställ här

  vibrations-platta

  Att stå på en vibrationsplatta med möjlighet till microvibbar, det gör skillnad för lymfsystemet. Med rabattkod Paulina har du 20% rabatt på alla produkter hos TrendRehab, gäller även redan nedsatta priser.

  D-vitamin magnesium

  De flesta av oss behöver, för att få rätt byggstenar till processen, både D-vitamin och Magnesium. Jag rekommenderar produkter från Egenvårdspoolen då de har mycket hög kvalité på sina tillskott.

  Aktivera lymfans egna pump

  Andningskurs

  Jag kör nu igång 3e omgången med andningskurs för er som vill ha hjälp med att hitta rätt teknik och skapa de bästa förutsättningarna för er läkning och för ert lymfsystem. Ni väljer själva om ni önskar anmäla er till del 1 & 2 på en gång, eller om ni hellre tar en delkurs i taget.

  Info & anmälan: Andningskurs

  ANDNINGSKURS – VARFÖR?
  Det är många som tycker det är svårt att få till rätt teknik och det är inte konstigt alls, med tanke på hur länge vi gått och andats på fel sätt.
  Andning med diafragman är ett måste för att få pump i lymfsystemet, men hjälper också kroppen att sänka press, stress och ångest. Just denna teknik kan även bla. hjälpa problem kopplat till höft och rygg, samt till hjärntrötthet.
  Tekniken är hämtad från Anders Lönedal som jag har stort förtroende för. Han var också den person som hjälpte mig att få ordning på min andning, vilket gjorde att jag fick igång mitt lymfsystem och att jag även kunde sluta med min psykofarmaka, samt att min ångestproblematik försvann. Andningen må vara en liten grej kan tyckas, men det finns mycket att hämta i ”det lilla”, har det visat sig

  KURSINNEHÅLL:
  Kursdel 1
  Detta kurstillfälle är grunden och det första steget för att få igång en rätt andningsteknik. Jag kommer visa och berätta, ni får testa övningen och kan ställa frågor. Vi formar tiden tillsammans så att ni får bra kläm på tekniken utifrån era kroppar och förutsättningar.

  Kursdel 2
  Frågor som kommit upp under de veckor ni övat på grundtekniken, kommer besvaras och vi repeterar den grundläggande tekniken för att se att den sitter som den ska. Vi kommer under detta tillfälle att gå in på hur vi kan hjälpa kroppen ytterligare genom att öppna upp vår hållning med enkla hjälpmedel, samt att vi kommer vidareutveckla grundtekniken så att kroppen får stöd och kan processera framåt mot vårt mål.
  Denna delkurs kan du gå som tidigare har gått delkurs 1, samt om du tidigare gått för Anders Lönedal eller mig, men känner att du behöver repetition och vidareutveckling av din teknik.
  Jag kommer visa och berätta, ni får testa övningarna och kan ställa frågor.

  DATUM välj passande tider, en tid för del 1 och en tid för del 2.

  ANDNINGSTEKNIK del 1
  Tisdag, 24 augusti, kl. 8:30
  Tisdag, 24 augusti, kl. 18:15

  ANDNINGSTEKNIK del 2
  Måndag, 6 september, kl. 8:30
  Måndag, 6 september, kl. 18:15

  TID:
  Beräknad tid är 60 minuter, men kvarstår det frågor från deltagarna, förlängs tiden med upp till 30 minuter. Alla ska känna att de får svar på sina frågor kopplat till det jag visat och utförandet av det.

  DELTAGARE:
  Deltagarantalet kommer vara max 25 personer och plattformen som kommer användas är Zoom. Tycker du det är svårt med Zoom, så hjälper jag dig.

  PRIS OCH BETALNING
  320kr inkl. moms per delkurs
  På kvittot kommer det stå ”Stresshantering/andning” och ni kan använda kvittot för friskvårdsbidrag. Betalningen är bindande och återbetalas ej vid avhopp.

  SÅ HÄR BOKAR DU DIG
  Skicka ett mail till mig: paulinasweden@outlook.com I det mailet skriver du:
  • vilken / vilka dagar du önskar deltaga
  • du skriver ditt namn och efternamn
  Jag skickar dig en betallänk (ha koll på skräpposten ifall mitt mail landar där) Du betalar omgående för att säkra din plats, kvitto kommer på mailen. De som betalt får platserna först.
  Länk till Zoom-mötet får du dagen innan mötet (ha koll på skräpposten ifall mitt mail landar där) Jag meddelar om grupperna blir fullbokade.

  ÖVRIG INFO
  När dagen är inne för Zoom-mötet är det bra om du är på plats 5-10 minuter innan vi ska köra igång. Detta, så att vi kan komma igång vid utsatt tid.
  Under mötet behöver du ha möjlighet att lägga dig raklång på golv eller soffa, detta så att du kan testa det jag visar och pratar om. Ha en filt och en kudde tillgängligt.
  Mötet kommer ej att spelas in, utan är endast i realtid.

  Du har ett fantastiskt andningssystem inbyggt i din kropp, nu är det dags att få detta system att arbeta för dig och för din hälsa – precis som det var tänkt från början. Hoppas vi ses!

  Gå med

  recensioner

  ”Tyckte kursen var mkt bra! Du förklarade hur vi skulle göra på ett mkt enkelt sätt. Det var bra att du själv visade hur vi skulle göra för att hitta diafragman för rätt andningsteknik. Bra att du kunde se oss deltagare och kommentera om vi gjorde ngt fel vid träningen. Frågor tilläts innan kursen var slut. Mkt bra att du förklarade varför andningen kan ändras fr rätt till fel andning. Även att du berättade om hur och varför du ”slutade ” andas! Helt enkelt var det en mkt givande och intressant och inspirerande kurs som du dessutom ledde med mkt värme!

  ”Jag har lyssnat på Pod med Anders men inte riktigt förstått när han förklarar andningsövningen vi lärde oss idag. Men nu är allt kristallklart”

  ”Jag var sååååååå glad och inspirerad efter kursen och tränar nu fem min två ggr per dag! Ska bli spännande med nästa kurs!”

  ”En fin timme med dej Paulina. Du är så inspirerande och positiv.
  Så bra att kunna se vad och hur du gör, lättare för mej att göra rätt då.”

  ”Kurstillfällen var givande och lärorikt. Har lättare att få ner andningen på rätt ställe nu👍 Tack🙏🏻

  Ta hjälp på din resa

  tillsammans gör vi skillnad

  Eftersom jag tänker helhet i mitt arbete, så fokuserar jag ej främst på symptomen, utan jobbar utifrån att få igång hela dig och funktionen i hela ditt system.

  Mitt arbete bygger på att lära upp dig, så att du får alla de individanpassade verktyg som du behöver för att må bättre över tid. För det är min visshet och övertygelse, att alla kan nå en bättre hälsa med de rätta verktygen.

   

  Lymfprocessen

  Om du bestämmer dig för att starta lymfprocess med mig, så ser det ut så här:

  Du bokar tillfälle 1 och 2 med ca 2-3 veckors mellanrum. Tillfälle 1 innehåller ej någon behandling, tillfälle 2 blir det viss behandling, tillfälle 3 och framåt är fokus behandlingar. Därefter väljer du ett intervall beroende på hur mycket behandling du vill ha, samt hur mycket stöd du behöver för att upprätthålla din motivation under din process.

  Då jag har lång väntetid på mina behandlingar, vill jag att du bokar in 5-6 tillfällen direkt för att vi ska få en kontinuitet i startläget. Önskar du avboka när tiden närmar sig, så går det givetvis bra.

  Priser & Bokning →

  Egenvård

  De första gångerna går vi genom din status, samt lägger upp en plan för din egenvård, även viss behandling kommer utföras. Egenvården kan bestå av träningsrörelser, ta bort cementering i vävnad, fösningar, massage, vibrationsplatta, tillskott, stretch, styrka, kost, andningsteknik… Allt det där du kan göra på egen hand.

  behandling

  Efter de två första gångerna, kommer mer vikt läggas på att behandla dig. Varje klient är unik, så behandlingarna ser olika ut. Just nu använder jag mig av följande tekniker; GuaSha skrapa, micro elektronisk akupunktur, fösningar, bindvävsstimulering, pumpningar, gnuggningar, klappningar, m.m.

  Lymfresan

  Det har förmodligen tagit lång för din kropp att hamna där den är idag och lymfprocesser tar tid, det är ingen qickfix. Men, när lymfprocessen tar fart, då händer det grejer, både mentalt och fysiskt. Det är en spännande resa och det är en ära för mig att få vara med på den!

  Gratis hjälp för dig och dina vänner

  Facebookgruppen ”Lymfsystemet”

  Fått hjälp att kunna hantera och få insikt om hur jag själv kan underlätta mitt liv med smärta och nedsatt lymfsystem. Bra idéer och tips som många delar med sig. Tack för att jag får vara med i denna grupp. Mona i Örebro 🤗

  Tycker också om filmerna som finns i gruppen, blir så tydligt att se hur man ska göra än att bara läsa en text. 🤗

  För mig har vibrationsplattan fungerat ifrån start för några veckor sedan. Microfunktionen får igång min kropp som har ont i bindväven mm av medicinering. Mina egna tankar om att detoxa och få igång min kropps flöden t ex lymfsystemet hjälper mig jättemycket. Använder även IR-bastu och dyna och kan även spela tennis nu utan alltför stor smärta… Tack för tips o stöttning / Camilla på Gotland

  Jag började misstänka att jag hade blockeringar I lymfsystemet och började leta information på nätet. Hittade då denna grupp och måste säga att jag har lärt mig sååå mycket! Pga värk har jag med åren blivit mer och mer begränsad och stillasittande. Nu har jag blivit inspirerad att göra övningar varje dag, använder microvibrationer på 3Dplattan, går stavgång och har tom badat i havet på 1 advent. Jag märker att det händer mycket i kroppen men tror att det kommer att ta lång tid att få ordning på allt! Det har byggts upp stagnation under många år säkert så jag får ha tålamod och peppen i den här gruppen är en stor hjälp! TACK!

  Känns så mycket bättre redan! Värk har försvunnit och fötterna är mycket smidigare, känns yngre och gladare! En svullnad jag har på ena foten efter en gammal stukning är nästan borta nu efter bara två veckor! Alexis, Stockholm

  Har lärt mig mycket om lymfsystemet och stagnation. Har problem med detta pga av bindvävssjukdom och gör flera av övningarna dagligen som finns i gruppen och märker skillnad i kroppen. Har mindre värk i muskler och leder och känner mig lättare inte så stel längre. Köpte 3D Vibbplattan i somras och mest använt microfunktionen och märker stor skillnad i mina fötter och ben, lättare att gå promenader nu och längre sträckor och smärta i fötter är mindre. Får ibland ont i ländryggen då brukar jag sitta 5-10 min på vibbplattan och massera med en roller på ryggen och vilken skillnad det blir, får igång cirkulation och smärtan minskar/försvinner. 👏👌😃 Elisabeth från Uppsala/Björklinge