Sverigeland, låt oss ta en P A U S!

Kommer det någon dag gå upp för oss att vi har varit med och skickat människor rakt in i misär, krig och död? Kommer vi, liksom många av de som var med under världskrigen, säga att; “jag följde bara order”, “jag gjorde bara det som förväntades av mig” eller “jag trodde att jag gjorde rätt”.  Vad krävs för att “Sverige” ska öppna sitt hjärta och ta hand om alla dem vi en dag tog emot?

Jag föreslår en P A U S. Ta ett djupt andetag Sverigeland. Andas in och reflektera…

…vi vet att vi var fullständigt gränslösa när flyktingströmmen kom. Vi öppnade upp för alla och allt. Vissa med stora behov, andra med mindre, men med en önskan om något bättre. Du var stolt och glad över ditt handlande. En öppen famn, allas rätt till skydd.

…andas nu ut och släpp ifrån dig prestigen du Sverigeland. Du behöver inte “göra tvärt om” genom att skicka tillbaka människor in i helvetet,  bara för att rädda ansiktet för ditt gränslösa mottagande.

…stanna upp och fundera på vilken riktning du vill ha i ditt agerande. Åt vilket håll vill du rikta blicken? Hur vill du leda ditt land? Även den bäste behöver navigera om då och då, så ta tid att stanna upp, så att du kan ta ett medvetet val i vägriktningen framåt.

Sverigeland, är det förtroende du vill ha från ditt folk; ta då hand om de du en dag öppnade upp för och släppte in. Likt en förälder som inte avslutar föräldraskapet för sitt “problembarn”, så ska väl inte heller vi skicka iväg de som vi för en tid har haft i vår famn. I flera år har de försökt anpassa sig till normerna, de har lärt sig svenska, skapat kontakter och bidragit med mycket i bl.a. föreningar runt om i landet. Jag VET att det finns de som inte alls har satsat på ovanstående och som istället drar fram och förstör för vårt land, det är DEM du ska utvisa. Det är de som inte sköter sig, de som våldför och som vägrar anpassa sig, som du ska kasta ut! Men att spela rysk roulette med människor – det är inte en grej för Sverigeland!

 

pistol

Photocred: Pixabay.com

 

De invandrarfientliga parterna har på något sätt vunnit, Sverigeland du har gått rakt i fällan. Du spelar efter deras spelregler, du har blivit en bricka i deras rävspel. Var tog ryggraden vägen, dina muskler och din drivkraft? Vad hände med etik och moral? “Att stå upp för den som behöver dig”, “allas lika värde”, det är väl det vi vill förmedla till våra barn och generationer efter oss. Men, du Sverigeland, just nu är det helt andra signaler du levererar; “Tänk på dig själv och skit i andra”, “medge inte att du har fel och ändra framförallt inte på det du gör”, “åtagande är inget som förväntas slutföras” …well…inget jag vill att mina barn ska bygga sin filosofi på i alla fall..

Du skickar iväg unga människor som bott här under flera år, människor som vi lärt känna och som blivit våra vänner. Människor som kämpat sig genom skola och utanförskap. Sverige, du har lagt oändligt mycket pengar och resurser på dessa människor; låt dem få betala tillbaka! Låt dem få berika vårt samhälle med deras iver till att göra gott för sig, deras iver att få uppfylla sina arbetsdrömmar och sin önskan om att tjäna ihop pengar för att skicka till sina familjer som fortfarande har det svårt i deras hemland. Men…du skickar iväg dem… vad vinner vi på det nu?! Gör du det för att signalera till övriga världen att det inte är lönt att fly till Sverige? Du har koll på att det finns andra vägar att förmedla detta på, eller? Tydliga gränsregler är en väg.

Jag finner inga ord, jag skäms för det jag tidigare varit stolt över. Jag skäms inte för att vara svensk, för jag tror på svensken, en människa med hög moral och ett gott hjärta. Skäms gör jag för de som leder vårt älskade land. Den ledning som vi trott på, som vi litat på och som varit högt ansett. HUR ska vi våga lita på dem igen? Tyvärr tror jag att “sveket” som många känner p.g.a. denna ryggradslöshet gör att vårt land kommer bli mer splittrat. Sverigeland, ditt folk kommer att ta saker i egna händer, du har tappat röster och tyvärr så är det de invandrarfientliga parterna som har ledningen i detta rävspel.

MEN, spelar man spel så vet man att vinden kan vända om man bara tar rätt beslut och hittar rätt strategier. Sverigeland:

Låt de vi tagit emot stanna!

Skicka ut de som inte sköter sig i vårt land!

Ha regler för mottagande av nya flyktingar!

Sverigeland ta en P A U S, andas in, andas ut – “gör om och gör rätt”!

Jag önskar att få sprida glädje, energi och inspiration,
men även eftertanke och reflektion.

Gör aktiva val och välj livet oavsett omständigheter. Låt inget eller ingen få stjäla din glädje! Allt gott! Stor kram //Paulina

Läs fler inlägg

Rulla till toppen