Du duger som du är!

Mitt “mission” är att få vara en inspiratör, men jag märker att min blotta närvaro ibland framkallar “dåligt samvete” när det gäller olika personers hälsoambitioner. .

“Bör” och “borde” hör inte hemma hos mig och det är inget jag lägger på någon annan. Alla gör sina egna val och jag hoppas att jag, på vägen, kan få; inspirera, motivera och sprida glädje kring hälsa som motpol åt de destruktiva tankemönster som många bär på, ex….
* “träna så att jag kan äta”
* “träna för att jag ätit onyttigt”
* “träna för att jag inte duger”
* “träna för att jag inte tycker om mig själv”
* “träna för att bli lika smal som…”
* “träna för att bli lika biffig som…”
* osv… .
.
Jag säger bara en sak; DU DUGER SOM DU ÄR! Välj att träna för att du tycker om dig själv, för att du är värd att må bra! Träning ska va kul! Inget man gör för min eller någon annans skull ❤

Att ändra sina tankebanor går inte över en natt, men du kan bana väg för förändring. Det är svårt att byta ut sina tankar, men man kan “vandra vidare” med dem, skapa en annan avslutning på tankarna. Några små enkla tips :

  • Om du är en av dem som får en negativ tanke om dig själv när du ser dig i spegeln; fortsätt då tanken med “men, jag duger som jag är”. Tänk det, säg det högt – din hjärna kommer börja tro på dig om du tänker och talar ut det.
  • Om du är en av dem som jämför dig med andras kroppar; ja, hen kanske är snyggare i dina ögon men fortsätt tanken med “men, jag duger som jag är”. Samma sak här; tänk det och tala ut det.
  • Om du brukar känna “åh nej, jag borde träna, men jag orkar/hinner inte”, stanna då upp och ta ett aktivt val istället; “Jag ska träna idag för att…..” eller “Jag ska inte träna idag för att…” Med aktiva val kommer vi dit vi vill på de flesta områden i livet.

Varje resa börjar med ett steg åt rätt håll. Ovanstående kan vara dina första steg mot ett mer glädjefyllt förhållningssätt gällande din syn på dig själv och dina ambitioner gällande din hälsa.

…o kom ihåg; DU DUGER SOM DU ÄR!

Jag önskar att få sprida glädje, energi och inspiration,
men även eftertanke och reflektion.

Gör aktiva val och välj livet oavsett omständigheter. Låt inget eller ingen få stjäla din glädje! Allt gott! Stor kram //Paulina

Läs fler inlägg

Rulla till toppen