Anders Lönedal – solresa, små bröst, mens och celluliter

Vad har Anders Lönedal med min solresa, små bröst, mens och celluliter att göra? Egentligen inget, men han har flyttat min mens, och mina celluliter, de säger han att han kan påverka och mina bröst kommer han förmodligen göra ännu mindre :/ Jag berättar mer om det längre ner i texten.

Tack vare att jag började med min “andningsresa”, coachad av Anders Lönedal på Coolmind, så har mina hormoner levt loppan. Mensen har flyttats och den har lyckats pricka in två utlandssemestrar de senaste månaderna. Första resan var i juni, då hade menstruationen flyttats fram två veckor, så att den lämpligt landade samtidigt som jag landade på Rhodos med en kompis. Andra resan, i augusti, då hade den flyttats fram ytterligare en vecka och landade då dagen innan jag skulle resa utomlands med min man och vår äldsta son. Det finns tabletter man kan ta för att flytta menstruationen, men då ska man veta när mensen ska komma och sist jag använde mig av dessa så samlade jag på mig 5 kg vätska, vilket resulterade i att jag inte kunde knäppa mina kjolar i slutet av den utlandsveckan. Så, nej, det var helt enkelt inget alternativ, och kommer aldrig mer att vara.

 

IMG_20170825_160652.png

Menskopp – Det måste ju vara en av de bättre uppfinningarna. Jag har, trots menstruation, kunnat bada obehindrat under båda mina resor och det är jag tacksam för! För er som funderar på att testa, köp! Jag vill vara säker på att inte använda mig av några farliga komponenter i materialet, så jag har själv valt att köpa från Monthlycup som tillverkar sina koppar i Sverige. Jag kan även tillägga att jag vet en person som använder den under sina löparrundor (även då hon ej har mens) då den förhindrar urinläckage under löpningen.

Celluliter – … eller apelsinhud, men jag väljer att säga smilegropar, även om det kanske inte upplevs så positivt som då de sitter på endera kind 😉 I vilket fall… Under flertalet av mina år har jag haft stora komplex för mina lår, min rumpa och mina, då kallade, celluliter. Det var inte alls några rationella tankar jag hade, utan mycket destruktiva och nedbrytande. Min känsla och mina tankar om mig själv var inte sanningen, men då var detta min sanning och jag kände oerhörd skam över dessa kroppsdelar. Tyvärr stal detta alldeles för många år av frihet under stor del av mitt liv. Under flera somrar valde jag att inte bada, jag satt kvar på stranden för att inte behöva blotta min bakdel. Jag köpte alldeles för stora kläder, detta för att ingen skulle kunna urskilja formen på min bak. Jag var aldrig med på aktiviteter där jag behövde ha bikini eller shorts på mig. Jag satt och tittade på när de andra spelade beachvolley, när de andra stod på händerna i vattnet, ja, när de andra skrattade och hade roligt ihop så tittade jag på.

 

Celluliter - fram o baksida på båten

 

Som väl är så har jag funnit min frihet även när det gäller detta. Jag har landat i ett helt annat förhållningssätt till mig själv och min kropp. Nu kan jag till och med stå och fåna mig på en båt, enbart i bikini, något jag aldrig trodde att jag någonsin skulle göra! Ok, jag har celluliter, inte snyggt, men jag är jag och jag duger som jag är. Ok, jag är 1-2 storlekar större på nederkroppen än på överkroppen, inte det smidigaste, men jag är jag och jag duger som jag är. OCH DET GÖR DU OCKSÅ! För du ett inre samtal med dig själv i en negativ form? Ta hjälp, om du behöver det, och byt ut den rösten till en uppmuntrande och stödjande röst. En som är för dig och inte emot dig. Det finns bara en sanning; du är du och du duger som du är!

anders-lc3b6nedal.png

 

Men, vad var det Anders Lönedal sagt om celluliter? Jo, hans teori är att vi, särskilt kvinnor, får celluliter p.g.a. av att vi andas fel vilket då gör att vårt lymfsystem inte fungerar som det ska. Sen om han har rätt eller fel, det vet jag inte. Varför jag tog kontakt med Anders var för att jag, redan innan jag fick nys om honom, hade en teori om lymfsystemets påverkan av våra kroppar. För att få igång lymfsystemet måste man först komma in i att andas rätt. Varje morgon och kväll gör jag mina övningar, som jag fått av Anders, i hopp om att det kommer göra skillnad för den huvudvärk som jag bär på, samt för det stresspåslag jag har i min kropp. Och kanske, så kommer jag få några bonusar på vägen. En bonus jag redan fått är att min låsning i bröstryggen är borta och det är jag väldigt tacksam för! En annan bonus hade varit att celluliter och apelsinhud så småningom endast blir ett minne blott. Däremot hoppas jag verkligen inte att mina bröst krymper ihop ännu mer, även om det kan vara en följd av att lymfan börjar arbeta som den ska… well, den som lever får se 🙂 Är du intresserad av att veta mer? Här är en länk till otroligt bra poddar som han har medverkat i.

Låt varken MENS eller CELLULITER vara ett hinder för dig i livet. Du är du och du duger precis som du är. Köper du dessutom en monthlycup så är det bara att dra på bikinin och känna friheten när du kastar dig mot vågorna i det härligt blå vattnet!

Jag önskar att få sprida glädje, energi och inspiration,
men även eftertanke och reflektion.

Låt inget/ingen få stjäla din glädje! Allt gott! Stor kram //Paulina

Läs fler inlägg

Rulla till toppen