Tjejresa till Dubai

I samarbete med Ditt Dubai.

Som jag sagt tidigare, jag är ingen storstadsmänniska. Jag blir stressad av folk som hastar fram längs gatorna, jag blir stressad av shopping i stora mall. Anna däremot, tjejen jag reste med, hade längtat dit under flera år, men för min egen del så hade jag aldrig valt Dubai som plats att åka till. Nu, efter att jag varit där så kan jag säga att jag har omvärderat. Häng med på resan och se vad som har fått mig att ändra mig – nu är jag helt såld!

solsäng och vatten

 

Första hotellet vi bodde på var Taj Dubai, ett hotell man kan välja i Ditt Dubais Silverpaket. Ett mycket fräscht hotell med hög standard. Fint poolområde och en urläcker launch under bar himmel och med utsikt över bl.a. Burj Khalifa (världens högsta byggnad).

 

Burj View twin

Burj View med khalifa i bakgrunden

Taj frukost

 

I vänstra delen av hotellet hittar man Billionaire Mansion, en exklusiv och snygg club där de några dagar i veckan har Ladies night. Ett bra koncept som många clubbar har i Dubai. Detta innebär fritt inträde för alla tjejer, som oftast också blir bjudna på några drinkar.

 

22396364_1681167115280559_2023831172_o.jpg

22396480_1681172651946672_1205406972_o.jpg

 

Denna club är utformad för att man ska köpa bord med dricka. Ett tips är alltså att gå dit tillsammans med ett större sällskap, så att man kan köpa ett bord. Väljer man att avstå från detta, är alternativet att hänga vid baren. Billionaire Mainson är en club där eventuell dans görs vid borden, med andra ord inte det ställe jag väljer i första hand eftersom jag älskar att dansa!

Vi hade en kväll på denna club, men innan dess var vi på sightseeing både till havs och på land. Det var verkligen en fröjd för hjärta och ögon att få uppleva denna stad. En storstad med ett lugn över sig, mäktigt! Så många olika stilar och miljöer utan att behöva åka långt, allt finns runt hörnet.

 

marinan

flagghotellet

Yellowboats tog oss på en fartfylld båttur där vi fick flyga fram över vågorna – en upplevelse som gav många skratt och stor förundran över de vackra byggnader som fanns längs kusten. Ett av de stop vi gjorde var utanför det 7 stjärniga hotellet Burj Al Arab Jumeirah .

 

med yellowboat

 

Återigen på väg tillbaka in mot marinan efter den vilda och vackra havsturen.

 

Yellowboats

 

Här nedan kommer ett axplock av de bilder jag tog, utvalda för att visa på några av de kontraster som finns i de olika delarna av staden.

 

bron

Växt i en gång

valv

klättrande gubbar

gamla delen

Fullständig tystnad, inget ljud från trafiken och inte särskilt mycket folk. En rofylld oas med dess matta, sandfärgade miljö. Området Bastakiya är ett restaurerat kulturområde vid Creeken. Ett område som visar hur det såg ut i Dubaicity när Emiraterna flyttade hit.

 

Kryddor

 

Det är något visst med kryddor; de är vackra, de luktar gott, de ger mig fröjd och frid i sinnet. Oavsett om jag är i Souken vi Dubai Creek, eller om jag är på Kvibergs marknad i Göteborg – det händer något i mig när jag möter kryddor och torkad frukt! Det fanns massor att gå och titta på! Soukerna är uppdelade i olika “teman”; textil, guld, osv, så det är lätt att hitta det man letar efter.

abrabåtar

Solnedgångarna är makalöst vackra under det att himlen färgas av alla de olika färger. Tyvärr sker solnedgången väldigt snabbt, men den infaller samma tid varje dag, så det är lätt att pricka in den! Efter en god middag, från det libanesiska köket, tog vi oss, med en av abrabåtarna, åter till taxin som väntade på oss en bit därifrån.

 

vi i hissen

Anna och emiraterna

 

Efter dusch och lite festfix skulle det bli ladies night, men innan dess träffade vi på ännu en kontrast; emiraternas vita nattlinneklänningar kontra min och Annas feststassar. Anna smälte in helt ok med sin svarta klänning och kamera, värre var det för mig som hade dragit på mig en “all in”-klänning (se hissbilden, som tyvärr är lite grynig och lägg märke till detaljen av snörning i sidorna). SÅ malplacerad (!), men vad gör väl det. Folk tittade, undrade säkert och det kändes obekvämt, men jag överlevde och jag är nu en erfarenhet rikare – aldrig en sån klänning på en sån plats! 😉

Ja, jag hade fel! Vilken stad! Jag är så överrumplat överraskad av vad Dubai hade för mig, för Paulina, utifrån vem jag är och vad jag tycker om och mår bra av. Jag har om och om igen, under veckan, blivit så överväldigat imponerad av dessa kontraster som Dubai bjuder på. Resan fortsätter under veckan som kommer…. häng på!

Jag önskar att få sprida glädje, energi och inspiration,
men även eftertanke och reflektion.

Gör aktiva val och välj livet oavsett omständigheter. Låt inget eller ingen få stjäla din glädje! Allt gott! Stor kram //Paulina

flagghotellet

Läs fler inlägg

Rulla till toppen