Resan i Dubai fortsätter

I samarbete med Ditt Dubai.

Rove Downtown, ett skandinaviskt utformat hotell med en avslappnad känsla. Istället för dyra chokladbitar och överprisad dricka i minibaren, har de en egen liten och fräsch butik på hotellet som är öppet 24/7. Här möts olika nationaliteter och kulturer, vi var dock de enda svenskarna under de dagar vi var boende här.

rove entre med tjejer
Rove butik
Rove Anna med muslimer
Rove puffkuddar

Hotellets poolområde är enkelt, snyggt och trivsamt. Här, som på så många andra platser i Dubai, ser man världens högsta byggnad, Burj Khalifa.

Rove har, som nämnts, eget poolområde och de har även ett enklare gym. Önskar man utökade faciliteter, finns det ett fantastiskt ställe vid Burj Khalifa – Burj Club, endast ett stenkast från Rove downtown. Här finns allt man behöver. Ett gym för tjejer, ett gemensamt gym för tjejer och killar, olika spabehandlingar, personliga tränare, roof top pool med bar och restaurang, m.m. Jag säger bara WOW!!! Vilken utsikt! Här kan man lätt spendera en hel dag utan problem!

Burj club - jag
burj club - khalifa
Burj club - träning

Rove Downtown har ett mycket bra geografiskt läge om man vill ha nära till The Mall Dubai, Dubai Fountain  och ett flertal restauranger med både med- och utan alkoholtillstånd.

The Mall Dubai är en upplevelse för sig. Jag är ingen shoppingmänniska, men jag kan förstå att andra gillar att shoppa här! Här hittar du allt från H&M till Armani och allt där emellan. Tips är att i ett tidigt läge få tag på en karta. Jag och Anna tappade bort oss totalt och virrade omkring en bra stund innan vi hittade tillbaka till den entré vi tagit oss in igenom, Bloomingdales.

The mall - svart bil

Det finns SÅ grymma bilar här! Matt, svart och vräkig – I LIKE! Jag är tyvärr ingen person som har koll på bilmärken. Vet du vad det är för någon bil? Skriv gärna en kommentar.

The mall -Anna

Anna, min reskamrat. Arbetar som inredningsstylist och skribent med inriktning mot inredning och resor.

The mall akvarieum
The mall - emirater

Som sagt, kontrasterna är stora överallt, även här på The Mall Dubai. En rolig detalj som jag småfnittrat åt ett antal gånger är kombinationen av emiraternas “ökenkläder” och ett headset i örat och telefon i handen. Eller den vita ökenklädseln på kroppen och en sportkeps på huvudet. Kul!

The mall - jag

Det var inte planerat så, men i efterhand såg Anna att jag ställt mig vid “ONLY THE BRAVE”. Att ta mod till sig, att våga gå in på okänd mark, att göra det som inte känns bekvämt och det man inte har kontroll över – det är modigt! Av mod utvecklas vi, genom mod möter vi nya människor, genom mod händer det som aldrig annars hade hänt. Utan mod hade jag aldrig fått detta uppdrag och aldrig fått uppleva Dubai. M O D

Rove - jag vid fönster

Kolla vilken utsikt Rove Downtown bjuder på, så vackert med alla färger utanför!
Under en av kvällarna på Rove, letade vi upp en ny club efter att vi intagit en underbart god femrätters middag på Karma kafé. Karma har också ladies nights med tre fira drinkar till sina kvinnliga gäster. Härifrån ser man hela Dubai Fountain, det är verkligen magiskt när den kör sina uppvisningar som är schemalagda varje halvtimma.

Karma - bar.jpg
Karma - bord

Eftersom vi hade lite att ta igen då vi inte fick shakat loss på förra clubben vi besökte, så letade vi efter någonstans att DANSA. Vi fick tips om Base Dubai, en nyöppnad club med öppet tak. Nu snackar vi! Här var det fest! En glad överraskning var att Nervo spelade denna kväll, en riktigt bra och duktigt djduo bestående av två tjejer. Base Dubai är duktiga på att ta dit tunga och bra dj´s. Ett riktigt coolt ställe med dansare, akrobater, bra ljuseffekter, m.m.

Base
Base - nervo
Base- gul

Alla clubbar vi besökt har haft otroligt hög säkerhet. Vakter var 5-10 meter är mer en regel än ett undantag. De har koll på allt och de är otroligt trevliga i sitt bemötande, även mot dem som de av en eller annan anledning behöver säga till. De har koll på att du har rätt klädkod, att inga står och kysser varandra, att ingen dricker för mycket. Det finns till och med kvinnliga vakter inne på toaletterna. Väldigt trygg och säker känsla, vilket har varit ett genomgående tema var vi än rört oss i Dubai, oavsett om det varit på dag- eller nattetid.

Jag och Anna gick, som vi brukar i Sverige, tillsammans på toa på de clubbar vi besökte. Jag har varit hennes personliga klädhjälp då hon haft lite svårt att manövrera vissa kläder på egen hand. Vid ett tillfälle öppnade den kvinnliga vakten dörren med en sked och bad oss ta varsin toalett istället. Ni kan ju själv gissa hur paffa vi blev när någon helt plötsligt öppnar dörren och ber en av oss gå ut. Summasummarum: Det är inte ok att gå två och två på toaletterna i Dubai.

Fortsättning följer! 

Jag önskar att få sprida glädje, energi och inspiration,
men även eftertanke och reflektion.

Gör aktiva val och välj livet oavsett omständigheter. Låt inget eller ingen få stjäla din glädje! Allt gott! Stor kram //Paulina

Läs fler inlägg

Rulla till toppen