Dubai fortsätter leverera på alla plan

mindre bild

Från storstadspulsen till en tyst, öde och stilla öken. Vi fick äran att gå upp tidigt för att inte missa soluppgången. Det var lätt värt att gå upp 04.40 för denna upplevelse, trots att varje cell i mig skrek att jag skulle gå och lägga mig igen.

Jag öken

 

Många guider och arrangörer ordnar kvällsturer till öknen. Det är säkert också en upplevelse, men då är det så mycket folk på plats och stillheten infinner sig inte på samma vis som när man är “ensam” i öknen. Det som är bra med Ditt Dubai och deras upplägg är att de tänker lite längre, lite vidare än många andra. De är måna om att få leverera en upplevelse som är extraordinär till sina resenärer.

 

Öken träning

Öken frukost

Öken yoga

Öken dromedar

Öken - alla tjejer

 

Ökenturen gav oss en riktigt fin dag! Soluppgång, bootcamp, frukost, meditation, biltur över sanddynorna och en magiskt fin natur med de mäktiga dromedarerna som så ståtligt stod eller låg i sanddynorna. WOW!

Dubai är upplevelsernas plats. En sak som förvånade mig mycket var att tjejerna, som var med på ökenturen, sa att Dubai är det perfekta stället att åka till som familj. Visserligen är jag fullt övertygad om att det hade blivit en “icke budget resa”, men jag blev så överraskad, för jag har aldrig ens tänkt tanken att Dubai skulle passa för hela familjen. Men jag tror att de har rätt. Hög säkerhet, låg statistik gällande terrorbrott, massor att uppleva för stora och små, lyxig flygresa t.o.r. med Emirates som har fri mat, dryck, tv-spel, filmer, m.m. Kan jag någon gång framöver, så kommer jag försöka ta hit min familj – detta är en plats att dela minnen på!

 

Rove - jag i soffan.jpg

I soffan på Rove Downtown, laddad för en kväll på Dubai Marina. Så gott att inte ens en gång behöva fundera på om man ska ta med sig en extra tröja eller inte. Jag älskar värme och att få gå i klänning morgon till kväll. Jag tyckte att det var perfekt att åka i början av oktober. Tokvärmen har lagt sig, turisterna har inte nått sitt maxantal och så bryter resan av den Svenska hösten på ett gott sätt. Emellanåt var det väldigt fuktigt i luften men det har jag inte ont av – jag har njutit till max!

Dubai Marina

Dubai marina palmer

 

Det var en fin upplevelse att helt stilla få glida fram på vattnet och samtidigt vara omringad av ett fantastiskt skådespel från alla vackra byggnader läng båtens färdväg. Så lugnt och stilla, mitt i en storstad – storslaget!

 

Friday Brunch

Friday Brunch – ett fenomen som verkar finnas på mer eller mindre alla hotell i Dubai. Upplägget är som så att man betalar en viss summa för att få äta och dricka så mycket man vill och orkar under denna tid. Linda, som var vår guide från Ditt Dubai bokade in oss på St Regis Hotell Dubai. Jag säger bara; WOW, WOW, WOW! Titta och njut!

 

Brunch utvändigt

Brunch Linda

 

Låt mig presentera Linda, en av de två som arbetar på Ditt Dubai. Hon har bott i landet sedan tio år tillbaka och har full koll på allt. Resan här i Dubai har känts så trygg och säker ihop med henne. Hon har inte lämnat något åt slumpen utan vi har fullt ut kunnat lita på att allt funkar som det ska oavsett om Linda varit med oss eller om vi varit ute på egen hand. Brunchen åt vi tillsammans med henne och hennes man Johan.

 

Brunch skumpa

Brunch skaldjur

Brunch kött denna

Brunch trubadur

Brunch dessert

Brunch fondue

 

Chokladfondue med vit och mörk choklad. Till det fanns det mängder av olika tillbehör.

 

Brunch kamera

Brunch piano

“Our God is an awesome God….” @asya_ilieva spelade så mjukt och vackert på sin flygel, fingrarna flög så lätt över tangenterna. Så rofyllt och vackert! Jag tog några toner med henne och sjöng ett par strofer på den sång hon spelade – oj vilken akustik! Hade velat klämma i och sjunga med kraft “OUR GOD IS AN AWESOME GOD!”

En liten fundering….
Har man råd med en resa till New York eller London så tror jag man har råd med en resa till Dubai. Här är allt mycket större och mycket lyxigare, men frågan är om det kostar så mycket mer…? En sak är i alla fall säker – här får man mycket för pengarna! Verkligen mycket!

Allt gott! Fortsättning följer…  

Jag önskar att få sprida glädje, energi och inspiration,
men även eftertanke och reflektion.

Gör aktiva val och välj livet oavsett omständigheter. Låt inget eller ingen få stjäla din glädje! Allt gott! Stor kram //Paulina

Läs fler inlägg

Rulla till toppen