Speedflex och grym utsikt!

I samarbete med Ditt Dubai.

Ocean View

Våra två sista dagar bodde vi på Ocean View i Dubai Marina, vilken utsikt! Jag älskar att få bo vid havet, så detta läget gillade jag! Det finns långa, mjuka och mindre mjuka, banor längs stranden som man kan använda som löpar- eller cykelspår. Längs kusten finns även ett flertal välutrustade utegym.

För första gången under vår vecka, på plats, hörde vi några andra prata svenska. Svenskarna ligger bland de tio i topp av de länder som hotellet har som gäster, så vill man träffa andra från samma del av världen så är detta ett tips.

Ocean - utsikt
Ocean marinan
Ocean - reception
Ocean - rum Anna
Ocean - matsal araber

Hotellet bjuder på mycket god och fräsch mat med olika karaktärer, här finns allt från libanesisk till skandinavisk mat. Ett hotell där det även serveras fläskkött, inte en självklarhet i dessa länder.

På hotellet finns ett mycket välutrustat gym, samt något som heter Speedflex. Detta är en form av cirkelträning som aktiverar HELA kroppen. Varje tränande har ett pulsband som mäter personens ansträngning, puls, m.m. En otroligt rolig, arbetsam, fruktansvärt jobbig och effektiv träning. DETTA vill jag ha in till Sverige!

speedflex fylla i

Innan passet började fick vi fylla i en hälsodeklaration. Det var nog bra med tanke på intensiteten i passet!

Min tanke är att jag ska presentera Dubais träningsmöjligheter på ett mer ingående sätt senare. Håll utkik på bloggen för detta.

Hotellet ligger i en färgstark del av staden där det är en god puls av folk på kvällstid. Hotellet har en egen lounge “Tribeca”. Ett populärt ställe med uppträdande, bl.a. i form av karaoke. Skön stämning med många skandinaver.

Ocean - färgglad vagn
Ocean - färgglad gata
Ocean - Tribeca

Ocean View har ett systerhotell som man har tillgång till under sin vistelse här. Det är det exclusiva Jebel Ali Beach Hotel, en resort med ALLT! Golfbana, tennisbana, squashbana, uthyrning av stora båtar, you name it och de fixar det!

Jebel Ali Beach Hotel

JA utsikt från rum

Vilken vy från hotellrummet! WOW! Så klart och fint och bäst av allt, det jag längtat efter hela veckan – EN STRAND!

JA Manager
Foto: Anna Truelsen

Hotellets manager, Taleb Al Dawoodi hälsade oss välkomna. Vilket hotell han har hand om! Denna mannens ögon utstrålande ödmjukhet och vänlighet, något jag tror har smittat av sig på de andra anställda.

JA toa
JA lunch
Ja - parasoll
JA båt

ÄNTLIGEN! Att få bada i ett varmt hav! Att få bada utan att frysa det minsta, det var inte ens så att man behövde ta sats för att doppa sig, det var SÅ skönt! Sanden här är väldigt vit, vilket gör att den inte är varm. Det är en underbar känsla att kunna gå med bara fötter i så fin sand. Mumma för själen!

JA - jag i vattnet
JA sandaler i sanden
Ocean - färgglad vagn

Lite sorgligt var det allt, att behöva lämna värme och sol, men upplevelserna stoppar jag ner och tar med mig till Sverige. Dubai har gjort avtryck i mig, kanske har jag gjort avtryck i Dubai. Vi väntade in tiden så länge vi kunde här på stranden, under morgonen därpå skulle vi bli hämtade av transfer kl. 05:45.

JA stranden
Foto: Anna Truelsen

Nu kanske man kan tro att det var slut på äventyret i Dubai… Men, nej då, jag och Anna är bättre på att “suga ur det sista ur karamellen” än så här. Fortsättning följer…..

Jag önskar att få sprida glädje, energi och inspiration,
men även eftertanke och reflektion.

Gör aktiva val och välj livet oavsett omständigheter. Låt inget eller ingen få stjäla din glädje! Allt gott! Stor kram //Paulina

Läs fler inlägg

Rulla till toppen