Är du trött på läget i din kropp?

Tidigare har jag gett taktil massage, en skön och lugnande massage som är omslutande och mycket omvårdande. Efter min utbildning inom andningsteknik och lymfsystem så har jag dock konstaterat att jag inte längre kan utföra taktil massage då den arbetar mot lymfsystemet och hämmar mer än det gör nytta. Givetvis är taktil massage fortfarande mycket välgörande för bl.a. stress, men den massagetekniken stoppar upp lymfsystemet, vilket är ett av kroppens viktigaste och mest grundläggande system vi har i våra kroppar. Funkar inte vårt lymfsystem, så funkar inte vi heller helt enkelt.

 

massage kvinna

Efter att jag började ge och lära mina kunder (som tidigare fått taktil massage) lymfmassage och andningsteknik, så har det börjat hända grejer! Wow! PMSbesvär har lindrats eller försvunnit, mens har kommit tillbaka, tjocka bihålor har lösts upp, magmedicin behövs inte längre, psykofarmaka kan avslutas, osv, osv. Jag är själv förbluffad, men inser att vi är skapta med två fantastiska system i våra kroppar, är de i balans så verkar mycket lösa sig!

kvinna i balans

Andning och lymfa
Andning och lymfa är två livsnödvändiga nycklar vi behöver ha i funktion för att vi ska fungera till kropp och själ. Ja, det är faktiskt så, psykofysiologi – vårt psyke och och vår fysiska kropp samarbetar mer än vi anar och tack vare det så har vi möjlighet att påverka vårt mående både på det psykiska och det fysiska planet.

Vart börjar vi?
Andningen är prio 1. Andningstekniken är enkel och du kommer att få övningar att göra hemma mellan de gånger vi träffas. Det handlar om att vid varje inandning få diafragman att expanderas. Inget konstigt alls. Många andas upp mot axelpartiet, men vi kommer jobba för att få ner andningen mot diafragman och magen, samt att all andning kommer ske via näsan. Många yogainstitut ombildar sig numera och ändrar sin gamla andningsteknik mot denna enkla, och väldigt grundläggande andning. Detta för att de ser de otroligt positiva effekter som kommer ur denna enkla och mer biologiskt rätta teknik.

 

andas barn

Lymfan
De flesta har en lymfa som står still, så det absolut viktigaste är att “väcka igång” systemet. Det gör vi genom att vi dels har fått igång en rätt biologisk andning, men också genom att börja stimulera lymfans flöde.

Hur vet jag om jag andas fel och har en lymfa som inte fungerar?
Här är ett eller flera symtom du kan uppleva

 • Du vaknar på natten och behöver kissa
 • Du har tryck över bihålor, kan vara tät i näsan
 • Du har svårt att hantera stress och ångest
 • Du har “hjärndimma”/hjärntrött
 • Du har svårt att koncentrera dig
 • Du har svårt att ta djupa andetag och kunna andas ut långsamt och länge
 • Du har tinnitus
 • Du har dålig förbränning
 • Du har ingen eller liten sexlust
 • Du har hormonell obalans
 • Du har vätska i kroppen
 • Du har celluliter
 • Du har kalla kroppsdelar
 • Du har eksem

 

figur vid stenar

Andningen och lymfan påverkar dig, helt klart utan tvekan!

 

Jag önskar att få sprida glädje, energi och inspiration,
men även eftertanke och reflektion.

 Låt inget/ingen få stjäla din glädje! Allt gott! Stor kram //Paulina

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Läs fler inlägg

Rulla till toppen