Vill du bli fri och sluta med Sertralin?(eller annan psykofarmaka)

Ja, här står jag nu utan medicinering, inte så märkligt, men ändå helt annorlunda. Under de senare åren har jag ätit 125mg Sertralin om dagen för att dämpa stress och oro. Det var såå skönt att få börja med dem. Den inre vibrationen, den uppspeedade känslan försvann och jag fick ett lugn som jag inte haft så länge jag kunde minnas. Det var en förlösande känsla att inte längre behöva älta problem, att inte behöva vända och vrida på alla tankar som snurrade runt. Tabletterna gav mig ett lugn. 

Alla börjar med psykofarmaka av en eller annan anledning, jag hade mina orsaker, andra har sina. Däremot tror jag att många av oss inte hade behövt knapra dessa piller om vi istället hade fått annan, alternativ hjälp. Och då är det inte alternativ medicin jag menar.

Det är en hel del personer som undrar över hur jag klarar mig utan medicinen nu, när jag inte klarade av att vara utan tidigare. Det hela är enkelt, ja faktiskt väldigt enkelt. Det handlar om att andas, om att andas på ett biologiskt tekniskt rätt sätt. Vi kan reglera stress, oro, depression, m.m. om vi lär oss att andas så att vårt system kan vara i “lugn och ro” istället för att ständigt stå med ett adrenalinpåslag som ger oss negativa konsekvenser, både på det fysiska och det psykiska planet.

yoga-422196_1920.jpg

För de flesta räcker det inte med att “acceptera och släppa kontrollen”, att “andas”, att “träna yoga”, att “vila”, att “söka sig till medium”, osv. Däremot, så är vi alla skapade med ett gemensamt behov av att “andas rätt” och det är nyckeln för de flesta av oss (det finns givetvis de som behöver medicineras, men många av oss hade inte behövt det alls). När vi andas fel, då hamnar vi i stress, oavsett om vi gör ALLT annat “rätt”. 

woman-1006100_1920

Andningen var min väg till att kunna trappa ner och sluta med psykofarmaka. När jag väl hade andningen igång så vågade jag ta steget att trappa ner. Jag kände att jag på egen hand hade fått ett verktyg för att kunna reglera oro och ångest. Jag säger inte att du ska sluta med din medicin, men jag säger; börja andas rätt och du kommer förmodligen, efter en tid, känna att medicineringen är överflödig.

Hur ska man andas då?

Andas ALLTID genom näsan. Aldrig genom munnen.
Varför? När vi andas genom munnen, andas vi ut alldeles för mycket koldioxid på en och samma gång. Detta resulterar i att kroppen börjar processera för att återskapa rätt balans. Tyvärr blir resultatet av denna process att vi sätts i ett kroniskt stresspåslag i våra kroppar. Det är med andra ord VÄLDIGT många som går med hög stress i kroppen helt i onödan.

Andas genom näsan både dag- och nattetid
Hur? På dagtid kan du ha munnen stängd, alternativt  sätta upp tungan i gommen så att du stoppar luftflödet via munnen. På nattetid sätter du en liten bit tejp över munnen. Beroende på vad du föredrar så kan du antingen sätta en tejp över hela munnen eller en liten bit mitt på läpparna.

img_20180722_2213204624563626776325837.jpg


Den billigaste varianten av tejp är att köpa vit kirurgtejp. Önskar du en mer “anpassad” tejp så finns “sovtejp” att köpa. Dyr, men samma tejp kan användas flera nätter i rad.

Utöver att andas med näsan, så behöver vi andas med diafragman. Vi ska alltså inte hålla andan, vi ska inte andas med med höjda axlar, vi ska inte andas uppåt och inte heller långt ner i magen – vi ska andas med diafragman. När vi andas med diafragman rör sig också vår nedre del av bröstkorgen, ett enkelt sätt att “se” om vi andas rätt.

o du…nämnde jag att vårt lymfsystem inte funkar om vi inte andas som vi ska?… det är många som lider av konsekvenser från ett lymfsystem som står still… Läs gärna de andra inläggen om andning och lymfa, bara att söka i menyn så hittar du dem.

Jag önskar att få sprida glädje, energi och inspiration,
men även eftertanke och reflektion.

 Låt inget/ingen få stjäla din glädje! Allt gott! Stor kram //Paulina

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Läs fler inlägg

Rulla till toppen