DNA test – en vägvisare i rätt riktning

dec 8, 2020 | 0 Kommentarer

Det finns skilda meningar om det är bra eller dåligt att göra ett DNA-test. Någon säger; ”kanske kommer någon att kartlägga din DNA-uppsättning och använda det på fel sätt”. Jag säger; ”kanske kommer jag att få en massa intressant fakta utan att någon kommer missbruka informationen”. Oavsett om det finns en risk eller inte, så tyckte jag att det lät väldigt intressant och spännande att göra ett DNA-test. Jag valde att lägga eventuella frågor åt sidan och ge mig hän detta, väldigt spännande, projekt.

 

human-3144300_1920.jpg

Fotocred: Pixabay.com

 

På brevlådan kom det en gedigen, inbunden bok fylld av en massa fakta om mig, om Paulina, och om hur generna påverkar mig och mitt mående. Tänk att så lite spott kan spegla en så oändlig stor massa av information. Resultaten visade både på hur jag ligger till utifrån min genetik, men också hur stor påverkan miljön har inom de olika områdena. Givetvis fick jag inte insikt i alla mina gener, men jag fick levererad intressant information kring en del av de gener som handlar om min hälsa.

 

psx_20180317_171330659293795977940383.jpg

 

psx_20180317_1715137140388382678772532.jpg

 

Jag har redan, sen tidigare, en god uppfattning om hur jag mår och hur saker och ting påverkar mig, och det var väldigt roligt att få bekräftelse på att jag haft rätt kring vissa delar av mitt mående. Kring andra områden har jag anat att ”det här funkar nog inte så bra i min kropp” och genom boken har jag fått förklaring på varför. Sen har vi vissa delar som varit helt överraskande, provocerande och spännande att ta del av. Här kommer en väldigt kort sammanfattning av det som jag tyckte va det mest spännande i vad resultatet presenterade för mig.

 

Träning

Det var väldigt överraskande att jag har en genetik som gör att jag passar alldeles utmärkt som långdistansare, jag har alltså en kropp som svarar bra på uthållighetsträning. Maratonloppen känns fjärran ifrån verkligheten men samtidigt så är explosiv träning såsom Crossfit lika fjärran ifrån vad som ligger för mig i träningsväg. Jag har dock, efter denna nyfunna kunskap, inlett en påbörjat löparmål. Till slutet av sommaren har jag som mål att springa milen. Jag förstår, och ser i resultatet, att även miljö påverkar vilken träning som passar mig bäst, men jag måste säga att det på något vis nu är lättare för mig att springa för ”jag vet att jag har en genetisk uppsättning som är skapt för att springa lätt och långt”. Det stärker mig överraskande nog i mina steg mot milen! Det blir lite av en självuppfyllande profetia.

 

people-2598675_1920.jpg

Fotocred: Pixabay.com

 

Utseende

Jag har ”åldras långsamtgenen” 😀 Roligt att få papper på att man åldras långsamt – må det gå jätte låååångsamt, både invärtes och utvärtes 😉

Jag saknar fettförbränningsgenen, men tack vare att jag även har andra genvarianter som är mer positiva inom området, så löper jag ändå inte stor risk att bli överviktig.

Min kropp är oproportionerlig, jag är mindre upptill och större nertill. Det är ca 1-2 storlekars skillnad. Jag har anat att detta är p.g.a. av att jag har dålig utrensning i kroppen och att det visar sig i större lår, rumpa, höfter och lite celluliter på det. Mer om det längre ner, det här är spännande!

Celluliter 1

Mat

Jag behöver inte fundera så mycket på mättade, enkelomättade eller omättade fetter – jag har normal respons på dem alla. Jag har också lätt för att bryta ner mjölkprodukter, så istället för att smittas av hysterin av att mjölkprodukter inte är bra för oss, så kan jag ha en lite mer chill inställning till det hela.

Däremot har jag sämre respons på snabba kolhydrater jämfört med övrig befolkning. Detta är inget som överraskar mig, istället bekräftar detta min egna slutsats kring kolhydrater i min kost. Jag svullnar i kroppen av snabba kolhydrater, får svårare att knyta händerna, m.m. Ett kvitto på att mina iakttagelser varit rätt helt enkelt.

Salt är något som jag alltid vetat inte är nyttigt, men jag har inte låtit bli att salta extra för det. Men, nu när jag vet att jag är extra känslig mot salt, så har jag slutat att salta på maten. Varför utsätta mig för något som jag vet påverkar mig till det nagativa? Bra mycket lättare att låta bli det än att låta bli goa kolhydrater 😉

 

salt-91539_1280

Fotocred: Pixabay.com

Beroende

Jag löper väldigt låg risk att bli beroende av nikotin, men jag ligger i högriskzonen för att bli beroende av alkohol. Som väl är så dricker jag endast alkohol om det händer något extra på helgen. Att dricka hemma är inget alternativ för mig och det verkar ju vara en god vana utifrån resultaten jag fått i min hand. Däremot så kommer jag hålla vakt om mig själv så att jag inte, någon gång i framtiden, börjar ta ett glas på kvällarna där hemma.

 

serving-3227918_1280.jpg

Fotocred: Pixabay.com

 

Detta var ett litet axplock av all den fakta jag fick om mig själv. Det har varit intressant och lärorikt, resultatet har bekräftat min kunskap, gett mig ny information och skapat förutsättningar för kommande steg i mitt mående. Framförallt så är jag väldigt tacksam för biten gällande min kropp, utrensning, m.m. Se nedan.

 

Hur går jag vidare?

De ämnen som behövs för att hjälpa kroppen att renas, de ämnena har min kropp svårt att ta upp. Detta gör att min kropp bl.a. har svårt att neutralisera fria radikaler. För att avgiftningen ska fungera så bra som möjligt behöver jag förmodligen tillskott av: Selen, E-vitamin, Zink och C-vitamin.

Jag valde att köpa dessa tillskott och har nu ätit dem en tid. Jag märker en viss skillnad på naglarna, men jag får inte den effekt jag önskar i övriga delar av min kropp. Med andra ord så behöver min kropp mer hjälp på vägen och det är här nästa steg kommer.

Nu vet jag i alla fall vad felet är, en ej helt fungerande utrensningsapparat. Det fina i kråksången är att jag, efter DNA-testet, har utbildat mig till ”Cool Lymphatic Breathing Instructor”. Detta har gett mig kunskap om hur jag kan hjälpa, inte bara mig själv, utan andra människor som behöver komma igång med en andning som samverkar till ett bättre mående och ett fungerande lymfsystem, kroppens egna högeffektiva reningsverk! Är du nyfiken så kolla föregående inlägg om ”andning och lymfa”.

 

people-2942872_1920

Fotocred: Pixabay.com

 

Min egna kropp är lite trög utrensningsprocessen, trots att jag kommit igång med andningen och detta p.g.a. jag äter psykofarmaka. Jag är snart igång med utfasning av medicinen och hoppas då på att kroppen svarar fullt ut.  Däremot ser jag redan fina framsteg hos mina klienter! Detta är sååå spännande!!

Idag hade jag min första, långväga kund. Tänk att någon sitter i bilen i tre timmar för att få del av MINA färdigheter, så coolt och så värt det!

Jag önskar att få sprida glädje, energi och inspiration,
men även eftertanke och reflektion.

Gör aktiva val och välj livet oavsett omständigheter. Låt inget eller ingen få stjäla din glädje! Allt gott! Stor kram //Paulina